16.9 C
București
sâmbătă, 24 februarie 2024
AcasăSocialMeteoDe 1 Mai încă se mai poate schia. Cum va fi vremea...

De 1 Mai încă se mai poate schia. Cum va fi vremea în minivacanța mult așteptată

De 1 Mai se pare că vremea nu va ține cu noi. Ploile și temperaturile scăzute vor pune probleme, iar la munte încă se mai poate schia!

Potrivit prognozei ANM, se pare că temperaturile vor fi mult mai scăzute în săptămâna următoare decât cele normale pentru perioada aceasta. La câmpie, temperaturile medii vor atinge 11-12 grade Celsius, în timp ce la munte vor fi 6-8 grade, iar cel mai rece va fi în vest și nord-vest, notează știrileprotv.ro.

De altfel, și după 1 mai va fi răcoare, iar primăvara încă nu-și face apariția. În schimb, dacă vă place iarna, acesta este ultimul weekend în care se mai poate schia, mai exact în masivul Postăvarul, dar și la Sinaia, asta dacă nu bate vântul.

“Ploi în majoritatea regiunilor”. Cum va fi vremea pe litoral?

“O vreme a extremelor meteorologice, în continuare, în săptămâna care urmează. La acest sfârșit de săptămână discutăm de valori de temperaturi la nivelul maximelor apropiate de normele specifice datei din calendar, 14…19 grade, minime între 2..10 grade, posibil mai coborâte în zonele depresionare din estul Transilvaniei.

Vor fi ploi în majoritatea regiunilor, dar mai ales în zona Carpaților Meridionali, de Curbură, dar și în zonele submontane aferente. La altitudini mai mari de 1800 m, vorbim și de posibilitatea să consemnăm precipitații mixte.

Și în săptămâna care va urma, mai ales de luni, vorbim de o vreme în general instabilă, cu valori de temperaturi cu maxime între 13 până la 20 grade, și posibilitatea să avem averse în cea mai mare parte a țării.

De altfel, și actualizarea estimărilor pentru intervalul 24 aprilie-22 mai indică o probabilitate foarte mare ca regimul de precipitații să fie excedentar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în partea de sud-est a țării”, a transmis Elena Mateescu, director ANM, în exclusivitate la Antena 3 CNN.

YouTube video

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Judecătoarea din procesul lui Vlad Pascu cercetată disciplinar

Judecătoarea Ioana Ancuţa Popoviciu, cea în mâinile căreia stă soarta unuia dintre cele mai răsunăătoare procese din ultimii ani, cel al lui Vlad...

Von der Leyen salută rezistența ucraineană, la Kiev

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a salutat astăzi "rezistenţa extraordinară a poporului ucrainean", la sosirea sa la Kiev, la fix doi ani...

Săptămâna politică românească ne-a servit câteva decizii politice majore.

Săptămâna politică românească a adus câteva decizii politice majore. Câteva pariuri cu mize uriașe. S-a lămurit, parțial, șarada comasării alegerilor. Au fost devansate...
Ultima oră
Pe aceeași temă