9.2 C
București
vineri, 1 martie 2024
AcasăȘtirile zileiDe 1 Iunie, copiii sunt așteptați să-și petreacă ziua la „Antipa“

De 1 Iunie, copiii sunt așteptați să-și petreacă ziua la „Antipa“

Pe lângă Festivalul Animalelor, cei mici vor avea prilejul să participe la nenumărate ateliere desfășurate atât în aer liber cât și în sălile atelier ale muzeului, precum și la o ediție specială a întâlnirii cu temerarii exploratori Dodi și Roni.

Programul special de 1 iunie cuprinde următoarele activități:

10.00 – 17.00: Festivalul Animalelor – Expoziția de animale vii, organizată în colaborare cu Asociația „Pajura“

11.00 – 12.00: Conferința „Prietenii mei, animalele“ – Întâlnire cu Dodi și Roni

10.15 – 11.15 și 11.30 – 12.30: Ateliere de creație cu imaginație Holy Molly – hai și tu să îți testezi îndemânarea realizând felicitări prin tehnica quilling!

10.15 – 11.15 și 11.30 – 12.30: Ateliere de Robotică și Programare – vino să înveți să „programezi în culori!“

13.30 – 14.45 și 15.00 – 16.15: Atelierele „Provocarea Lego“ – „Banda transportoare“

13.30 – 15.00: Concurs de „Șah la Antipa“

10.00 – 17.00: jocuri interactive și concursuri (desfășurate în grădina din curtea muzeului, în condiții meteo favorabile) cu îndrăgiții actori Dila și Dilu!

De la ora 11.00, copiii sunt invitați la o nouă întâlnire cu Dodi și Roni, care va avea loc în Sala Multimedia de la parterul Muzeului. Temerarii exploratori vor fi însoțiți de Andreea Cătălina Drăghici, cercetător al muzeului, precum și de câțiva invitați surpriză.

,,În a doua parte a evenimentului vă propunem o serie de jocuri și ghicitori realizate sub forma teatrului de umbre, la care copiii vor fi pe rând spectatori și protagoniști.
Actorii păpușari Ana Crăciun-
Lambru, Ana-Maria Cucută, Monalisa Toncu și Victoria Radu au pregătit o mică surpriză tuturor celor care vor fi inspirați de momentele artistice și vor dori să-și facă acasă propriul teatru de umbre. Participarea copiilor la această ediție specială a întâlnirii cu Dodi și Roni este gratuită“, au mai transmis cei de la muzeu.

Atelierele de creație cu imaginație

 Micuții cu vârste cuprinse între 4 și 9 ani sunt așteptați de la ora 10.15 la atelierele de creație cu imaginație Holy Molly, să creeze felicitări prin tehnica quilling.

Între orele 13.30 – 14.45 și 15.00 – 16.15, copiii pasionați de Lego vor învăța despre transmisie și vor construi o bandă transportoare cu două nivele, iar cei pasionați de șah se vor înscrie la Competiția de Șah la Antipa, un concurs cu premii, desfășurat între orele 13.30 și 15.00 în Sala Atelier de la etajul muzeului. De asemenea, de la 10.15 pasionații de Robotică vor învăța să „programeze în culori“.

Surprize în Parcul Tei

Surprizele pentru cei mici continuă în Parcul Tei din Capitală. Primăria Sectorului 2 îi invită pe cei mici sâmbătă, 1 iunie 2019, între orele 11.00 și 13.00, în Parcul Tei, unde vor fi sărbătoriți cu muzică, dans, pictură, mişcare, voie bună şi multă veselie.

Pe aleile parcului vor avea loc concursuri, jocuri interactive, programe artistice susţinute de copii, precum şi multe ateliere de creaţie.

Pe scena amenajată cu acest prilej vor cânta copiii aflaţi în sistemul de protecţie socială din sectorul 2, formaţia „Percussionisti Adorno“ de la Centrul Social Educaţional „Adorno“ al Parohiei Olari din Bucureşti. Pe parcursul evenimentului, cei prezenți în parc vor avea parte de surprize la tot pasul: mii de baloane colorate oferite în dar, vată de zahăr, jucării de tip puzzle, face-painting, tenis de masă, şotron, animatori etc. 

Cele mai citite

Navalnîi a fost înmormântat

Liderul opoziţiei ruse Aleksei Navalnîi, care a murit la 16 februarie la vârsta de 47 de ani într-o închisoare din regiunea arctică rusă, a fost înmormântat...

Teodosie, cu barbă, dar totuși ciuntit ca mitropolit

Ilustrație: Marian Avramescu Înalt prea ridicatul cu macaraua arhiepiscop al Tomisului, Teodosie, a ieșit de la ședința Sfântului Sinod al bărboșilor, încă prezentând păr...

Te-ai săturat de var care ține prea puțin? Ia VAR de la Superliga României! DUREAZĂ FOARTE MULT!!!

Ilustrație: Marian Avramescu Te-ai săturat de varul care nu ține suficient, indiferent de meșterii care vin la tine și te întreabă: cine v-a lucrat...
Ultima oră
Pe aceeași temă