31.1 C
București
marți, 16 iulie 2024
AcasăPoliticăDaniel Gheorghe, deputat PNL, semnal de alarmă: Aeroportul Otopeni arată ca o...

Daniel Gheorghe, deputat PNL, semnal de alarmă: Aeroportul Otopeni arată ca o autogară

Daniel Gheorghe, deputat PNL, a subliniat marți, de la tribuna Parlamentului, necesitatea unor investiții de anvergură la Aeroportul Internațional din Otopeni.

Acesta este revoltat pentru că cel mai important aeroport al României a fost abandonat de ani de zile când a fost vorba de investiții de modernizare.

„ Pur si simplu de ani de zile s-a neglijat constant dezvoltarea infrastructurii celui mai mare aeroport al României, obiectiv strategic de maximă importanță națională. Nu am uitat nici să amintesc nedreptatea făcută de guvernul PSD condus de Adrian Năstase care în anul 2004 a exclus din titulatura Aeroportului „Henri Coandă” însăși numele localității unde se află acesta: Otopeni!”, a transmis liberalul pe Facebook.

Totodată, deputatul PNL spune că investițiile trebuie să vină rapid, fără a mai fi amânate de la o guvernare la alta.

„ Aeroportul Otopeni este un obiectiv strategic, de importanță națională, pe care trebuie să-l tratăm cu tot interesul și să nu le lăsăm de la o guvernare la alta așa cum s-a întâmplat cu aceste investiții de extindere, modernizare și dezvoltarea infrastructurii aeroportuare naționale”, a spus Daniel Gheorghe într-o alocuțiune din Parlamentul României.

Daniel Gheorghe este dezamăgit de cum a ajuns să arate aeroportul Otopeni în prezent, deși acum 23 de ani era foarte bine dezvoltat

Acum 23 de ani, aeroportul era unul dintre cele mai avansate din această parte a Europei, ajungând acum să arate deplorabil.

„ Dacă mă uit atent el era considerat unul dintre cele mai bine pregătite aeroporturi din această regiune a Europei. Pe timpul acela mergeam în aeroportul Otopeni și mă simțeam mai bine ca în orice magazin din București, arăta peste orice mall.

Acum, din păcate, din pricina lipsei de investiții a început să arate ca o autogară, este supraîncărcat, este administrat într-un mod care nu mai face față în nici un mod cerințelor aeroportuare din 2022, iar aceste investiții au tot fost amânate ”, a mai punctat tânărul politician liberal.

Unitatea aeroportuară are câteva cifre record care încurajează refacerea acestuia cât mai repede.

„ Aeroportul a ajuns la câteva cifre record în ultimii anii: în 2019 au fost 14.000.706 de călători , în 2018 13.000.819 de călători, iar în 2022 profitul aeroportului a fost de 16 milioane de euro.

Așadar, haideți să modernizăm aeroportul Otopeni, cel mai important aeroport al României!”, a fost concluzia trasă marți de către parlamentarul ilfovean, locuitor al orașului Otopeni, Daniel Gheorghe.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă