7.8 C
București
duminică, 3 martie 2024
AcasăȘtirile zileiDăncilă: Am validat în CExN candidaturile pe cele trei funcţii care vor...

Dăncilă: Am validat în CExN candidaturile pe cele trei funcţii care vor fi votate mâine

“Am stabilit modul de desfăşurare a congresului, modificările pe care le vom face în statut şi am validat candidaturile pe cele trei funcţii care vor fi votate mâine în cadrul congresului”, a precizat Dăncilă, la finalul CExN.

Ea a spus că pentru funcţia de preşedinte al PSD sunt înscrise patru persoane, iar toate cele patru candidaturi au fost validate de Comitetul Executiv Naţional.

De asemenea, pentru preşedinte executiv s-au înscris iniţial patru persoane, Eugen Teodorovici s-a retras şi au rămas trei candidaturi, iar pentru secretar general – Marius Dunca s-a retras, iar ceilalţi social-democraţi înscrişi în cursă şi-au menţinut candidatura.

Viorica Dăncilă a menţionat că pentru funcţia de preşedinte al PSD au mai fost două candidaturi, dar care nu îndeplinesc condiţiile şi nu au fost supuse votului în cadrul Comitetului Executiv Naţional.

Potrivit Vioricăi Dăncilă, la congres vor fi alegeri într-un singur tur.

“Atunci când am susţinut în Guvern că preşedinţii consiliilor judeţene trebuie aleşi nominal într-un singur tur, pentru că reprezintă votul cetăţenilor, cum susţin de asemenea ca primarii să fie aleşi într-un singur tur, cred că pe aceeaşi logică am mers şi în cadrul congresului. Cel care are voturile cele mai mari este cel care câştigă, pentru că nu aş vrea ca o funcţie politică, ca şi o funcţie în administraţie, să fie obiectul înţelegerii ulterioare şi să exprime încrederea pe care delegaţii în această situaţie o acordă unei persoane sau alta”, a spus Dăncilă.

Cele mai citite

Ce bugete au programele lansate de AFM, în 2024

Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a publicat recent lista programelor care vor fi lansate, în acest an, și bugetele disponibile. Vedeta este de...

Serghei Lavrov acuză Republica Moldova că încearcă să rupă formatul 5+2 privind reglementarea transnistreană

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a acuzat conducerea Republicii Moldova că încearcă să distrugă formatul de negocieri 5+2 privind reglementarea transnistreană şi a...
00:00:37

VIDEO. Pisica Coco se reîntâlnește cu stăpânii după ce a supraviețuit unui incendiu

Pompierilor din orașul spaniol Valencia nu le-a venit să creadă ce au văzut când au găsit o pisică vie, ghemuită între rămășițele carbonizate ale...
Ultima oră
Pe aceeași temă