19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăȘtirile zileiDana Gârbovan demisionează din magistratură

Dana Gârbovan demisionează din magistratură

„Azi, 26 august 2019, la ora 9.00, am inregistrat la Sectia pentru judecatori a CSM solicitarea de a se lua act de demisia mea din magistratura”, a anunţat Dana Gârbovan pe pagina sa de Facebook.

Ea precizează că, în toată activitatea sa de judecător, a spus ceea ce a crezut şi a crezut în ceea ce spune, „chiar dacă nu era pe placul unei majorităţi de moment”.

„Odata ce am acceptat de principiu propunerea de a conduce Ministerul Justitiei, mi se pare firesc sa imi dau demisia din magistratura, pentru ca procedura efectiva de numire sa poata fi initiata”, încheie Gârbovan, preşedinte al Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România.

Viorica Dăncilă este aşteptată să trimită, astăzi, propunerile de remaniere preşedintelui Klaus Iohannis. Ea a anunţat, vineri, după şedinţa Comitetului Executiv al PSD, nominalizările de miniştri şi a spus că luni îi va trimite preşedintelui solicitările în acest sens. Propunerea pentru Ministerul Justiţiei este judecătorul Dana Gârbovan, în timp ce pentru Ministerul Afacerilor Interne a fost propus Mihai Fifor, iar pentru Ministerul Educaţiei Şerban Constantin Valeca. Iulian Iancu a fost propus viceprmier pe probleme economice, iar Ana Birchall, pentru parteneriate strategice.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă