4.6 C
București
miercuri, 28 februarie 2024
AcasăInternaționalUPDATE. Cutremurul din Japonia: Cel mai recent bilanț. Declarația premierului nipon

UPDATE. Cutremurul din Japonia: Cel mai recent bilanț. Declarația premierului nipon

UPDATE: Cutremurul cu magnitudinea de 7,6 care a lovit luni centrul Japoniei a omorât 48 de persoane, conform unui nou bilanţ provizoriu al autorităţilor locale.

Numărul morţilor în urma cutremurului puternic care s-a produs ieri în centrul Japoniei a crescut la 30, au anunţat marţi autorităţile din prefectura Ishikawa, epicentrul seismului.

Jumătate dintre decese au fost înregistrate în portul Wajima din Peninsula Noto, în partea nordică a prefecturii Ishikawa, au transmis autorităţile locale, adăugând că 14 persoane au fost grav rănite şi “multe” rănite uşor.

Japonia se află într-o cursă contra cronometru pentru a găsi supravieţuitori în urma cutremurului care a devastat Peninsula Noto.

Premierul Fumio Kishida a declarat astăzi că seismele puternice şi numeroase au provocat numeroase victime şi pagube materiale semnificative.

“Au fost confirmate pagube foarte semnificative, inclusiv numeroase victime, clădiri prăbuşite şi incendii”, a spus premierul Kishida.”Trebuie să luptăm contra cronometru” pentru a salva vieţi, a adăugat el.

Agenţia de Meteorologie Japoneză (JMA) a ridicat oficial marţi riscul unui tsunami legat de cutremurele care au lovit centrul ţării. JMA emisese luni o alertă maximă de tsunami foarte rară, în urma cutremurului principal înregistrat, care a avut o magnitudine de 7,6 grade. A scăzut apoi treptat nivelul riscului de tsunami.  Survenit luni la ora 16:10 (0710 GMT), principalul cutremur dintre cele peste 150 de cutremure majore resimţite până marţi dimineaţă a înregistrat o magnitudine de 7,5, conform Institutului Geofizic al SUA (USGS), şi de 7,6, conform Agenţiei Meteorologice din Japonia (JMA).

Seismul, care a fost resimţit până la Tokyo, a provocat, de asemenea, pagube materiale imense şi un tsunami luni, în largul coastei Mării Japoniei, care în cele din urmă a rămas mic, fiind măsurate valuri de 1,2 metri înălţime.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Ucraina avertizează că Rusia va dezinforma masiv în perioada următoare

Declarația făcută de Comitetul de Informații subliniază faptul că Rusia va încerca, prin intermediul acestei campanii de dezinformare, să întrerupă mobilizarea ucraineană, să răspândească...

Ciucă nu a putut trece de la Galbena de Odobescu la un vin de calitate

Ilustrație: Marian Avramescu Obișnuit cu Galbena de Odobescu, care i-a fost băgată pe gât de către marele ospătar de la recepțiile organizate la Palatul...

PSD și PNL fac casă bună la guvernare… pentru Iohannis

Ilustrație: Marian Avramescu S-a demonstrat că Partidul Social Democrat (PSD) și Partidul Național Liberal (PNL) fac casă bună la guvernare, pentru președintele Klaus Iohannis. Șeful...
Ultima oră
Pe aceeași temă