3.9 C
București
luni, 4 noiembrie 2024
AcasăInternaționalCurtea de Apel pare sceptică în privința argumentelor aduse de Trump, care...

Curtea de Apel pare sceptică în privința argumentelor aduse de Trump, care susține că nu poate fi acuzat pentru subminarea alegerilor din anul 2020

Judecători de la Curtea federală de Apel din SUA s-au declarat sceptici față de argumentele aduse de fostul președinte Trump, care susține că nu poate fi acuzat pentru subminarea rezultatelor alegerilor din anul 2020.

Potrivit ziarului New York Times, „completul de trei judecători părea puțin probabil să accepte cererea fostului președinte de a respinge acuzațiile penale federale conform cărora a plănuit să anuleze rezultatele alegerilor din 2020”. Judecătorii Curții federale și-au exprimat „scepticismul profund” față de argumentele aduse, în sprijinul său, de Donald Trump. Din acest motiv, „este puțin probabil” ca judecătorii să accepte unul dintre „elementele centrale” pe care se bazează apărarea lui Trump, consideră jurnaliștii de la New York Times. Unul dintre avocații lui Trump, John Sauer, încercase să-l convingă pe judecătorul Henderson că, niciodată în ultimii 200 de ani, o instanță din SUA nu a judecat acțiunile întreprinse de un șef al statului în timpul mandatului.

Dar indiferent ce va decide completul de la Curtea de Apel, chestiunea imunității lui Trump va rămâne probabil să fie judecată la Curtea Supremă. La Curtea Supremă se dezbate deja dacă numele lui Trump poate sau nu să fie exclus de pe buletinele de vot într-un stat al SUA. Ritmul dezbaterilor de la Curtea Supremă și rezultatul problemei imunității vor juca un rol major în a decide când, sau dacă Donald Trump va ajunge să fie judecat pentru ingerință electorală. Aceeași decizie a Curții Supreme va influența, în următoarele luni, calendarul celorlalte trei procese penale cu care se confruntă Donald domnul Trump.

La discuția de la Curtea federală de Apel a asistat și Donald Trump, deși ar fi fost suficientă doar prezența avocaților săi. Fostul lider de la Casa Albă a păstrat o figură pe care nu se putea citi nimic. Jurnaliștii au remarcat totuși că, în timpul discuțiilor cu judecătorii, Trump și avocații lui au făcut schimb de notițe.

Jurnaliștii consideră că apărarea lui Trump urmărește prelungirea acestor procese până după campania electorală din SUA și până după data alegerilor pentru Casa Albă. Urmând ca, dacă Donald Trump este reales președinte al SUA, el să poată influența încetarea proceselor.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Maia Sandu, discurs triumfal: Dragi moldoveni, ați oferit o lecție de democrație demnă de a fi scrisă în manualele de istorie

Maia Sandu a obținut victoria în alegerile prezidențiale din Republica Moldova cu 55,15%, un avans cu circa 10 procente în fața lui Alexandr Stoianoglo,...
Ultima oră
Pe aceeași temă