39.3 C
București
luni, 15 iulie 2024
AcasăSănătateCum vrea PSD să aducă pe piață medicamente ieftine pentru românil

Cum vrea PSD să aducă pe piață medicamente ieftine pentru românil

PSD face pași importanți în direcția asigurării de medicamente accesibile, și produse local, pentru români. Guvernul condus de Marcel Ciolacu a anunțat o investiție majoră în domeniul medicamentelor critice în valoare de 100 de milioane de euro din bani europeni, deja negociată cu Comisia Europeană.

La 6 iunie, într-o vizită oficială la compania Antibiotice SA Iași, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a subliniat că această inițiativă este menită să abordeze problemele legate de disponibilitatea medicamentelor esențiale în farmacii și să consolideze capacitatea de producție a României.

Sumele, investite în cercetare, producție și resurse umane

Ministrul Câciu a subliniat că investiția se va desfășura pe trei direcții principale:

  • 1. Cercetare: Dezvoltarea unui nou centru de cercetare va permite companiei să îmbunătățească și să inoveze în producția de medicamente critice.
  • 2. Producție: Două noi situri de producție vor fi construite, crescând astfel capacitatea de fabricare a medicamentelor.
  • 3. Resursă umană: Investiția în resursa umană este esențială pentru asigurarea unui viitor sustenabil în acest sector.

Suntem în ultimele etape ale negocierii cu Comisia Europeană pentru acest proiect, astfel încât finanțarea să vină direct la Antibiotice Iași

, a declarat ministrul Câciu.

Această finanțare va ajuta România să își asigure în primul rând consumul intern, iar surplusul va fi destinat exportului.

PSD este partidul care introduce în România salariul minim european, are cei mai mulți primari și președinți de Consilii Județene campioni ai proiectelor cu bani de la Comisia Europeană și a reușit, în actuala guvernare, să ducă absorbția de fonduri europene la peste 97%.

Guvernul Marcel Ciolacu va elimina crizele de medicamente din farmacii

În contextul crizelor recente de medicamente din farmacii, cauzate de lipsa unor materii prime esențiale, investiția de la Antibiotice Iași va crește numărul de produse critice din portofoliul companiei de la 25 în prezent, la 45 în următorii 2-3 ani.

Medicamentele critice sunt acele medicamente a căror absență din farmacii pune în dificultate sănătatea populației. De exemplu, în perioadele reci, anumite medicamente devin indisponibile, iar crizele din majoritatea țărilor europene sunt accentuate de numărul limitat de producători.

Germania și România sunt singurele state care sunt parte a programului STEP (Strategic Technologies for Europe Platform) pentru dezvoltarea producției de medicamente critice.

Antibiotice SA, lider cu tradiție în industria farmaceutică

Înființată în 1955, Antibiotice Iași are o istorie de aproape 70 de ani în producția de produse farmaceutice finite și ingrediente farmaceutice active (API). Listată la Bursa de Valori București din 1997, la categoria Premium, compania este mai mare producător român de medicamente generice.

Compania deține parteneriate solide cu diverse entități internaționale, iar pachetul majoritar de acțiuni este deținut de Ministerul Sănătății, restul acțiunilor fiind deținute de investitori privați.

PSD este partidul care introduce în România salariul minim european, are cei mai mulți primari și președinți de Consilii Județene campioni ai proiectelor cu bani de la Comisia Europeană și a reușit, în actuala guvernare, să ducă absorbția de fonduri europene la peste 97%.

Partidul Social Democrat – Alianta PSD-PNL CMF 41240002

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă