14.3 C
București
vineri, 1 noiembrie 2024
AcasăInternaționalCum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a făcut intrarea triumfală. Intră în prim-plan imagini și influenceri, făpturi informatice generate de inteligența artificială. Iar premiul anunțat este consistent, conform puterea.ro.

Inteligența artificială a creat un val de interes în ultimii ani, stârnind îngrijorări legate de securitatea locurilor de muncă, siguranța online și lipsa de responsabilitate. Fără să mai vorbim de deepfake-urile îngrijorătoare care vizează în special femeile.

Acum, se fac pași și în industria concursurilor de frumusețe, cu un premiu de 20.000 de dolari (16.000 de lire sterline) pus în joc.

Participanții la concursul Fanvue Miss AI vor fi evaluați în funcție de aspectul lor, utilizarea uneltelor de inteligență artificială și activitatea lor pe rețelele sociale, cu co-fondatorul Will Monanage sperând că acest eveniment va deveni „Oscarurile industriei emergente a creatorilor AI„.

Compania se așteaptă la mii de înscrieri. Pentru a participa, tot ce trebuie să facă oamenii este să-și trimită creațiile și să răspundă la o serie de întrebări, printre care și „care ar fi visul tău pentru a face lumea un loc mai bun?„

Istoricul concursurilor de frumusețe din Marea Britanie, Sally-Ann Fawcett, și Andrew Bloch, consilierul pentru relații publice al lui Lord Sugar, sunt așteptați să facă parte din juriul competiției. Lord Sugar este un om de afaceri britanic, cunoscut mai ales pentru apariția sa în emisiunea de televiziune „The Apprentice” din Marea Britanie. În această emisiune, aspiranții antreprenori concurează pentru a câștiga un post în cadrul uneia dintre afacerile lui Lord Sugar.

„Ca unul dintre puținii istorici tradiționali ai concursurilor de frumusețe din lume, este cu adevărat captivant să fiu implicată într-un eveniment care pare atât de futurist„, a declarat Fawcett pentru Daily Mail.

Doi alți membri ai juriului vor fi modelele AI de succes, Emily Pelligrini și Aitana Lopez, care se laudă cu peste 300.000 de urmăritori pe Instagram.

Oamenii încă sunt mai ieftini decât inteligenţa artificială în majoritatea locurilor de muncă (studiu)

Inteligenţa artificială (AI) nu poate înlocui chiar acum majoritatea lucrătorilor din punct de vedere al raportului cost/eficienţă, se arată într-un studiu amplu realizat de MIT (Massachusetts Institute of Technology), care caută să răspundă temerilor privind înlocuirea oamenilor cu AI în unele industrii, transmite Bloomberg.

Cercetătorii au analizat costul atractivităţii automatizărilor diverselor sarcini în SUA, concentrându-se pe locurile de muncă unde este folosită viziunea computerizată, de exemplu în cazul profesorilor şi evaluatorilor de proprietăţi imobiliare. Ei au descoperit că doar 23% din angajaţi, evaluaţi în funcţie de salariile în dolari, ar putea fi eficient înlocuiţi. În alte cazuri, deoarece viziunea computerizată este costisitoare de instalat şi operat, oamenii fac treaba mult mai economic.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă