10.5 C
București
luni, 4 martie 2024
AcasăȘtirile zileiCum s-a văzut momentul în care rachetele lovesc Podul de sticlă din...

Cum s-a văzut momentul în care rachetele lovesc Podul de sticlă din Kiev

Rachetele au lovit și apoi mai multe flăcări au cuprins Podul de sticlă din centrul orașului Kiev, în timp ce Rusia a lovit orașele din Ucraina cu proiectile în timpul orelor de vârf, luni (10 octombrie) dimineață.

Locația videoclipurilor a fost verificată de caracteristicile podului care se potriveau cu imaginile din fișiere ale Podului de sticlă din Kiev.

Înregistrările camerelor de securitate au arătat schije și flăcări înghițind un pod cu fund de sticlă care traversează o vale împădurită din centrul orașului, unul dintre cele mai populare locuri turistice din Kiev și un pieton care fuge de explozie după ce a scăpat din aceasta.

Ulterior, Reuters a văzut un crater imens sub pod, care a fost avariat, dar a rămas în picioare, potrivit Reuters.

Rachetele au avariat Podul de sticlă din Kiev, dar și multe alte obiective civile din orașele ucrainene au fost distruse

Rachetele de croazieră au lovit în intersecții aglomerate, parcuri și locuri turistice din centrul orașului Kiev cu o intensitate nemaivăzută chiar și atunci când forțele ruse au încercat să cucerească capitala la începutul războiului.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că atacurile la orele de vârf par să fi fost programate în mod deliberat pentru a ucide oameni, precum și pentru a întrerupe electricitatea.

Până la mijlocul dimineții, Ministerul Apărării al Ucrainei a declarat că Rusia a tras 81 de rachete de croazieră, iar apărarea antiaeriană a Ucrainei a doborât 43 dintre ele. Poliția orașului Kiev a declarat că cel puțin cinci persoane au fost ucise și 12 rănite în capitală.

Putin a semnat un decret cu mai multe „corecții” mobilizării parțiale de acum două săptămâni

Președintele rus Vladimir Putin, în comentariile televizate difuzate miercuri (5 octombrie), a declarat că a semnat un decret care face „corecții” mobilizării parțiale pe care a anunțat-o pe 21 septembrie.

Vorbind la o întâlnire cu profesorii, difuzată la televiziunea de stat, Putin a spus că decretul va amâna recrutarea pentru categorii suplimentare de studenți.

Aceasta ar include pe cei înscriși la universități private acreditate și anumiți studenți postuniversitari, potrivit Reuters.

Putin a dat un nou decret ce prevede corecții asupra mobilizării parțiale, deși peste 200000 de oameni au fost deja recrutați în armata Rusiei

Peste 200.000 de oameni au fost deja recrutați în forțele armate ale Rusiei de când președintele Vladimir Putin a ordonat o mobilizare parțială în urmă cu două săptămâni, a declarat marți (4 octombrie) ministrul Apărării Serghei Șoigu.

Au apărut rapoarte despre bărbați fără experiență militară sau fără vârstă de recrutare trecută care au primit documente de convocare, adăugând și mai multă indignare care a reaprins demonstrațiile anti-război ce erau latente până atunci, dar și interzise.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Apple lansează laptopurile MacBook Air cu cipuri M3

Apple a prezentat luni noi laptopuri MacBook Air cu cele mai recente procesoare M3, mizând pe faptul că modelele mai puternice vor atrage consumatorii...

Spania se laudă cu scăderea numărului de șomeri

Numărul șomerilor în Spania a înregistrat o scădere surprinzătoare în luna trecută, atingând cel mai redus nivel înregistrat într-o lună februarie începând din 2008,...

Terenul spitalului și al policlinicii Witting este evaluat la… 2 lei

Disperarea ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, de a da gratis spitalele CFR către baronii locali PSD și PNL a scos în evidență un tun imobiliar...
Ultima oră
Pe aceeași temă