Urmare a articolului „Studiu: Copiii primesc online solicitări de imagini cu caracter sexual.TikTok, rețeaua cu cel mai mare risc” despre studiul realizat de Salvați Copiii, reprezentanții din România ai companiei chineze ce gestionează platforma/aplicația de socializare au dorit să transmită următoarele precizări:
Informații on background
Despre cercetare:
- După ce am discutat despre rezultatele studiului cu Salvați Copiii România, echipa a confirmat că afirmația legată de faptul că tinerii primesc sau li se solicită imagini nepotrivite pe TikTok nu a fost un rezultat al cercetării.
- În plus, „intrarea în contact cu necunoscuți pe internet” nu se concentrează pe vreo modalitate anume de contact, ci acoperă întreaga gamă de activități tipice pentru platformele de conținut – de exemplu: vizionarea și interacțiunea cu conținutul.
- Credem că sugestiile făcute în articolele de presă sunt rezultatul unei frazări, care nu a fost intenționată, dar ar putea influența cititorii să creadă informații neadevărate despre TikTok.
Despre angajamentul pentru siguranța minorilor:
- TikTok este o platformă strict pentru +13 și implementăm o serie de acțiuni prin care impunem limitele pentru vârsta minimă atât în momentul înregistrării pe platformă, cât și prin eliminarea proactivă de pe platforma noastră a conturilor suspectate că nu îndeplinesc limita de vârstă. Echipa noastră aplică cu fermitate cerințele privind vârsta minimă.
- Pentru a împiedica persoanele care nu au vârsta minimă necesară să utilizeze platforma, am dezvoltat un portal neutru de verificare a vârstei – neutral age gate – standard pentru industrie, prin care oamenii trebuie să completeze data de naștere completă.
- Dacă cineva încearcă să creeze un cont, dar nu respectă cerințele privind vârsta minimă, îi suspendăm posibilitatea de a încerca să creeze un alt cont folosind o altă dată de naștere.
- Angajamentul nostru de a aplica limitele pentru vârsta minimă nu presupun doar portalul de vârstă. Luăm o mulțime de alte măsuri pentru a identifica și a elimina conturile care sunt suspectate că aparțin unor persoane care nu au vârsta necesară.
- Echipele noastre de moderare și siguranță sunt instruite să fie atente la semnele care arată că un cont poate aparține unui minor cu vârsta sub 13 ani. Folosim și informațiile provenite de la utilizatorii noștri, cum ar fi cuvinte cheie și rapoartele din aplicație de la comunitatea noastră, pentru a ajuta la identificarea potențialelor conturi care aparțin unor persoane minore.
- Atunci când echipa noastră de siguranță consideră că un cont poate aparține unei persoane minore, contul este suspendat.
- Dacă un cont este analizat de unul dintre moderatorii noștri pentru o altă încălcare, iar moderatorul observă că acel cont poate aparține unei persoane sub 13 ani, contul va fi eliminat sau marcat pentru a fi verificat de echipa de moderare a vârstei minime.
- Pentru a aduce și mai multă vizibilitate asupra inițiativelor pe care le luăm pentru a proteja minorii, am devenit prima platformă majoră care dezvăluie public numărul conturilor pe care le eliminăm pentru că pot aparține unor persoane minore.
- Toți utilizatorii pot raporta un cont atunci când consideră că poate aparține unei persoane cu vârsta sub 13 ani direct în aplicație, prin intermediul butonului de raportare.
Despre restricțiile pentru utilizatorii cu vârste sub 18 ani:
- Toate conturile care aparțin persoanelor cu vârsta sub 16 ani sunt setate în mod prestabilit ca private, o măsură pe care o luăm pentru a proteja cei mai tineri membri ai comunității noastre.
- Mesajele directe sunt disponibile numai pentru cei cu vârsta de 16 ani și peste, iar pentru 16-17, această funcție este setată implicit pentru „Nimeni”.
- Pentru a găzdui un LIVE, membrii comunității trebuie să aibă cel puțin 18 ani.
Urmărește România Liberă pe Twitter, Facebook și Google News!