19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăȘtirile zileiCrucea Roşie ajută familiile nevoiaşe din Sectorul 6

Crucea Roşie ajută familiile nevoiaşe din Sectorul 6

Acesta vizează o campanie naţională de informare şi conştientizare a populaţiei, în vederea limitării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Astfel, reprezentanţii SNCRR, alături de cei ai Compartimentului Relaţii cu Minorităţile Etnice din cadrul Primăriei Sectorului 6, au oferit pachete cu produse de igienă unui număr de 20 de familii din sector (parte a celor 8.122 de familii nevoiaşe care beneficiază de proiect).

Totodată, 188.000 de adulţi, în special din mediul rural sau din comunităţi aflate în risc de infectare, au primit informaţii despre prevenţia îmbolnăvirii cu virusul SARS-CoV-2, precum şi sfaturi despre efectele psihologice ale pandemiei, despre reducerea stigmatizării asociate cu boala COVID-19 şi despre modalităţile de reducere a stresului provocat de aceasta.

Mai mult decât atât, 23.500 de elevi din toată ţara vor participa, timp de 4 luni, la sesiuni de educaţie pentru sănătate şi suport emoţional atât în şcoli, cât şi în sistem online, sesiuni susţinute de voluntari instruiţi ai Crucii Roşii Române.

Începând cu data de 16 noiembrie, voluntarii desfăşoară caravana de educaţie pentru sănătate, atât prin sesiuni destinate elevilor, fizic şi online, cât şi prin deplasarea efectivă în comunităţi aflate în risc de infectare.

Funcţionarii Primăriei Sectorului 6 vor continua să le fie parteneri voluntarilor din Crucea Roşie şi să susţină măsurile benefice directe asupra îmbunătăţirii condiţiilor de locuire în comunitate.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă