11.7 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăPoliticăCristian Popescu Piedone vrea să candideze la Primăria Capitalei

Cristian Popescu Piedone vrea să candideze la Primăria Capitalei

Cristian Popescu Piedone este hotărât să candideze anul acesta la Primăria Capitalei. Despre candidatura sa a avut ocazia să vorbească astăzi și cu cei din PSD, potrivit evz.ro.

Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5 al Capitalei, a afirmat marți, că în urma unei discuții cu liderul PSD despre o eventuală candidatură la Primăria Generală, a menționat că nu ar putea să o susțină pe Gabriela Firea „pentru că orice cal devine gloabă”. De asemenea, el a evaluat că fostul primar nu are șanse în competiția cu Nicușor Dan.

O vizită neplanificată

Piedone (PUSL), care și-a exprimat deja intenția de a candida la Primăria Capitalei în cazul în care PSD sau coaliția de guvernare nu își desemnează rapid un candidat, a precizat că vizita sa la biroul președintelui Camerei Deputaților, pe care a făcut-o marți, nu a fost premeditată.

El a menționat că „pașii l-au purtat acolo” după ce a fost invitat la o conferință în Parlament și apoi „a fost întâmpinat de fiul său (deputat în grupul PSD, n.red) pentru a nu se rătăci pe holurile Parlamentului”. Piedone a decis să meargă să-l „salute” pe președintele Camerei Deputaților și să-i atragă atenția asupra legii privind scutirea de impozit a Parlamentului, însă „coincidențele” și „Dumnezeu care deschide calea” au făcut ca în birou să se afle și membri importanți ai PSD cu care a început discuțiile despre candidatură, a explicat el.

„De unde să știu eu astăzi că în biroul președintelui a fost și dl Marcel Ciolacu, miniștri, oameni din PSD? Cunoscându-i pe majoritatea au plecat niște discuții, normal, dar nu a fost o întâlnire organizată, nu am fost să negociez. Am susținut că vreau să se configureze un portret de primar general, dacă vor fi liste comune, dacă va candida doar PSD, să putem noi primarii de sector să avem deschidere să discutăm pentru comunitățile noastre”, a declarat Piedone pentru Antena 3.

Cine este, de fapt, „gloaba”

Când a fost întrebat la cine se referea când a declarat că nu o poate susține pe Gabriela Firea pentru funcția de primar general „pentru că, de obicei, orice cal devine gloabă”, primarul a răspuns:

„Vorbeam despre mine. Tot respectul pentru Gabi Firea, pentru evoluția politică și ea știe foarte bine că prima oară când a candidat eu am susținut-o pentru funcția de Primar General. Alții, prieteni, nu au susținut-o. Eu nu m-am dezis. Azi când am pronunțat ‘gloabă’ nu m-am referit la ea. Eu zic de mine, orice cal adică eu de mâine devin gloabă ca toți alții de altfel și e ultima oară când pot să discut, să pun puncte pe i, pentru interesul comunității care mi-a acordat încrederea”.

„Nu m-am referit la ea. În primul rând, educația nu-mi permite să jignesc o doamnă și ea va râmâne o doamnă și poate să fie Doamna de Fier a politicii în continuare, a demonstrat în calitate de ministru al Familiei ce poate și ce s-a făcut. M-am referit la mine, eu cal pot deveni gloabă”, a mai spus primarul Sectorului 5.

Cristian Popescu Piedone vrea candideze la Primăria Capitalei
„Eu am spus clar că vreau să candidez la Primăria Capitalei”, a indicat Piedone, întrebat ce i-a spus lui Ciolacu.

Dar ce i-a răspuns liderul PSD?

„Vor discuta în cadrul coaliției, iar PUSL și-a arătat deschiderea, neavând un candidat care să câștige clar Bucureștiul, să nu îl lase pe mâna dlui Nicușor sau să vină extremismul la putere în București, eu îmi asum această responsabilitate”.

„Gabriela Firea, n-aș vrea să-i ating integritatea, ceva cu care să o lezez, dar vorbim despre o competiție reală, oamenii nu mai pot fi prostiți. Gabriela, în relația cu Nicușor, dacă ei ajung în finală, eu vă spun că Nicușor Dan va câștiga Primăria Capitalei. Se vrea lucrul ăsta? Eu nu sunt Nostradamus, poate am viziuni, poate sunt nebun, dar vorbesc de la firul ierbii în numele și pentru cetățeni”, a adăugat Cristian Popescu Piedone.

PUSL dezminte faptul că Cristian Popescu Piedone ar fi interesat să candideze pentru funcția de Primar General al Capitalei

După ce în presă s-a vehiculat că Cristian Popescu Piedone ar fi interesat să candideze la Primăria Generală a Capitalei, PUSL a emis un comunicat de presă prin care zvonul este dezmințiti. Mai mult, sunt aduse lămuriri despre candidații stabiliți deja pentru susținere atât la Capitală cât și la unele dintre Sectoare.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Simona Halep s-a retras oficial de la Madrid! „Experienţa îmi spune să nu mă grăbesc”

Simona Halep a anunţat că s-a retras de la turneul WTA 1.000 de la Madrid, care va avea loc în perioada 23 aprilie-5 mai. „Din...
Ultima oră
Pe aceeași temă