24.5 C
București
duminică, 26 mai 2024
AcasăSocialEvenimentCostel Corduneanu a murit la un spital din Târgu Mureș, la scurt...

Costel Corduneanu a murit la un spital din Târgu Mureș, la scurt timp după o intervenție chirurgicală pe cord

Costel Corduneanu, fost sportiv la cluburile Steaua și Dinamo și cunoscut drept liderul clanului interlop Corduneanu, a încetat din viață luni, la vârsta de 54 de ani, într-un spital din Târgu Mureș. Acesta a suferit o intervenție chirurgicală la inimă.

Șeful clanului Corduneanu din Iași era cunoscut pentru problemele cardiace cu care se confrunta de mai mult timp. Avocatul său a confirmat decesul pentru știrilor PRO TV, adăugând că acesta a survenit în urma complicațiilor apărute în urma intervenției chirurgicale.

Costel Corduneanu era vicecampion european la lupte libere, participând și la două ediţii ale Jocurilor Olimpice, reușind să obțină locul 9 la Barcelona în 1992, respectiv 14, Atlanta 1996.. Astfel, Federația Română de Lupte a postat un mesaj pe pagina de Facebook: “Federația Română de Lupte anunță cu regret trecerea în neființă a celui care a reprezentat luptele libere românești cu succes- Costel Corduneanu. Costel Corduneanu a fost unul dintre cei mai buni luptători pe care i-a dat municipiul Iași, fiind Vicecampion European și participant la două ediţii ale Jocurilor Olimpice, unde a ocupat locul 9 – Barcelona, 1992, respectiv locul 14 – Atlanta, 1996. Federația Română de Lupte transmite sincere condoleanțe familiei și apropiaților.”

YouTube video

Leonard Doroftei, despre Costel Corduneanu: “Eu spun ce ştiu”

Leonard Doroftei a împărtășit amintiri plăcute legate de Costel Corduneanu din perioada în care acesta era sportiv și concura pentru medaliile olimpice. “Un sportiv care a avut rezultate”, a descris pe scurt Doroftei figura lui Costel Corduneanu.

“Eu îl cunosc ca sportiv, îl cunosc ca om care a luptat, care a avut rezultate. Atât pot eu spune despre Corduneanu. Ce spun alţii, sunt lucruri pe care le ştiu ei. Eu spun ce ştiu.

Multe cantonamente le-am făcut împreună, ei cu luptele, noi cu boxul. Îl cunosc de peste douăzeci de ani. Avem amintiri frumoase, am fost la două Olimpiade împreună. Dacă am fost colegi să nu crezi că am fost împreună. Ne întâlneam mai seară de seară, pe holuri, pe la cantină sau mai stăteam de vorbă pe afară”, declarase Leonard Doroftei, în urmă cu un deceniu, potrivit ziaruldeiasi.ro.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Înscrierea la creşă sau la grădiniţă începe luni

Înscrierea la creşă sau la grădiniţă începe luni şi se încheie pe 14 iunie - prima etapă, potrivit metodologiei şi calendarului elaborate de Ministerul...

Nicușor Dan a fost consiliat de oamenii lui Plahotniuc și Băsescu

Nicușor Dan mai vrea un mandat de primar al Capitalei pentru încă patru ani, dar se pare că a uitat cam repede că...

Gabriela Firea vrea să facă metrou până în orașul Voluntari, unde e primar soțul, Florentin Pandele

Gabriela Firea anunță că, dacă va fi din nou aleasă primar general al Capitalei, va prelungi metroul din București până în orașul Voluntari, unde...
Ultima oră
Pe aceeași temă