16.5 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăInternaționalCoreea de Nord a tras o rachetă balistică în Marea Japoniei

Coreea de Nord a tras o rachetă balistică în Marea Japoniei

Coreea de Nord a tras o rachetă balistică în Marea de Est, cunoscută şi sub numele de Marea Japoniei, a anunţat miercuri agenţia sud-coreeană de presă Yonhap, citând statul-major al armatei sud-coreene, transmite AFP, potrivit agerpres.ro.

Lansarea, care a avut loc în timp ce Seulul şi Washingtonul şi-au intensificat cooperarea în domeniul apărării pe fondul tensiunilor tot mai mari dintre cele două Corei, a fost semnalată şi de Garda de coastă japoneză, potrivit agenţiei nipone de presă Kyodo.

Armata sud-coreeană a indicat că este în curs de a stabili tipul de rachetă trasă, potrivit Yonhap.

Acest tir este cel mai recent dintr-o serie de teste de rachetă efectuate de Phenian şi are loc la mai puţin de o săptămână după ce liderul Kim Jong Un a supervizat personal lansarea celei mai recente rachete balistice intercontinentale a ţării, Hwasong-18 cu combustibil solid.

Coreea de Nord a tras o rachetă în Marea Japoniei, pe fondul relațiilor dintre cele două Corei aflate la un minim istoric

Relaţiile dintre cele două Corei se află în prezent la unul dintre minimele istorice, în contextul în care relaţiile diplomatice dintre Phenian şi Seul sunt la punct mort, iar Kim Jong Un a chemat la accelerarea dezvoltării armelor, inclusiv a armelor nucleare tactice.

Ca răspuns, Seulul şi Washingtonul şi-au consolidat cooperarea în domeniul apărării, organizând importante exerciţii militare comune.

Acest tir de rachetă intervine, de asemenea, în momentul în care Washingtonul a confirmat marţi că un soldat american a fost probabil capturat de soldaţi nord-coreeni după ce a trecut graniţa fortificată şi puternic păzită care desparte cele două Corei.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Tesla se restructurează: mai mult de 10% din angajații companiei la nivel global vor fi puși pe liber

Tesla va concedia peste 10% din cei 140,473 de angajaţi ai companiei la nivel global, potrivit unei note interne redactată de Elon Musk, scrie...

Horia Constantinescu a demisionat din fruntea ANPC și va candida din partea PSD la Primăria Constanța

Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC. Constantinescu a anunțat, luni, că a semnat cererea de demisie din funcţia de preşedinte al Autorităţii...

Azi încep depunerile de candidaturi pentru alegerile locale

Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de astăzi până pe 30 aprilie, ora 23:59, să depună...
Ultima oră
Pe aceeași temă