14.7 C
București
duminică, 14 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiCopil salvat în Siria după două zile de sub moloz după devastatorul...

Copil salvat în Siria după două zile de sub moloz după devastatorul cutremur

Un copil a fost scos în viață și salvat de sub dărâmăturile unei clădiri prăbușite din Siria miercuri (8 februarie), la două zile după un cutremur devastator care a ucis peste 15000 de oameni în Turcia și Siria, potrivit Reuters.

Filmări de la Căștile Albe i-au arătat pe salvatorii din Alep ținându-se de mâna băiatului care a fost îngropat sub dărâmăturile clădirii, înainte de a-l extrage cu succes în uralele celor prezenți.

Copilul poate fi auzit întrebând de părinții lui și plângând în timp ce un salvator i-a spus că familia lui este încă îngropată sub dărâmăturile clădirii cu cinci etaje. Un tweet al White Helmets l-a identificat pe băiat drept „Moaz” și a spus că familia lui a murit.

Copii scoși în viață de sub dărâmăturile din Turcia

Mai multe victime sunt scoase în viață de sub clădirile prăbușite din Siria și Turcia, în timp ce salvatorii caută supraviețuitori ai cutremurului devastator.

„Dumnezeu este cel mai mare”, au aclamat salvatorii, în timp ce scoteau o fată cu viață de sub dărâmăturile unei clădiri prăbușite, marți (7 februarie).

Salvatorii copleșiți s-au luptat să salveze oamenii prinși sub clădirile prăbușite, în timp ce bilanțul morților din cauza unui cutremur devastator din Turcia și Siria a trecut de 5.000 marți (7 februarie), cu disperarea crescând și amploarea dezastrului împiedicând eforturile de ajutorare.

Imaginile noi cu dronă arată devastarea produsă de cutremurul din Turcia

Imaginile noi din dronă arată devastarea produsă de cutremurul major din Turcia de luni, acest video fiind realizat în provincia Hatay din sudul țării.

Videoclipul realizat marți (7 februarie) a arătat amploarea distrugerii în provincia Hatay, din sudul Turciei, la o zi după ce cutremurul uriaș a lovit țara și Siria vecină, ucigând peste 5000 de oameni în întreaga regiune și rănind alte mii, potrivit Reuters.

Imaginile cu dronă surprinse de Reuters au oferit o vedere ca de ochi de pasăre a peisajului din Hatay, presărat cu mormane de moloz de la clădirile prăbușite, în timp ce alții stăteau vulnerabili într-un unghi cu crăpături lungi și fisuri tăiate pe fațade.

Imaginile noi din dronă arată devastarea produsă de cutremurul din Turcia, lucrătorii de salvare căutând devreme oamenii printre dărâmături

Echipele de salvare au lucrat marți devreme pentru a ajunge la oamenii prinși în dărâmăturile clădirilor din sudul Turciei, în timp ce numărul morților din țară în urma cutremurului de luni (6 februarie) a continuat să crească. Cutremurul cu magnitudinea de 7,8 a lovit Turcia și nord-vestul Siriei, răsturnând blocuri întregi, distrugând spitale și lăsând alte mii de oameni răniți sau fără adăpost.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Sunt doi morți și mai mulți răniți după un incendiu la un bloc din București

Două persoane a murit, iar altele, între care un copil, primesc îngrijiri în urma unui incendiu care a cuprins două etaje dintr-un bloc din...

Sunt doi morți și mai mulți răniți după un incendiu la un bloc din București

Două persoane a murit, iar altele, între care un copil, primesc îngrijiri în urma unui incendiu care a cuprins două etaje dintr-un bloc din...

LIVE/ Iranul a lansat atacul asupra Israelului

Iranul a lansat un atac fără precedent asupra Israelului. Peste 200 de drone și rachete au fost trimise, majoritatea fiind interceptate de sistemul de...
Ultima oră
Pe aceeași temă