Roșiile și carnea de pui fac o combinație excelentă. Iată o rețetă ușoară și gustoasă, care se face rapid în bucătărie.
Copănele de pui cu roșii la cuptor – Ingrediente
10-12 copănele de pui
sare și piper, după gust
2 kg de roșii de grădină, cât mai coapte
o căpățână de usturoi
2 foi de dafin
un cârnat afumat tăiat felii
2-3 ardei iuți tocați sau întregi, după preferințe
Copănele de pui cu roșii la cuptor – Mod de preparare
Într-o tavă adâncă puneți copănelele asezonate cu sare și piper, feliile de cârnaț, usturoiul și foile de dafin.
Decojiți roșiile și, în funcție de cât de zemoase sunt, le tocați întregi sau le îndepărtați mijlocul, după care le tocați.
Puneți roșiile și ardeii iuți în tavă și dați tava la cuptorul preîncălzit la 180ºC pentru 45 de minute.
Verificați periodic cât sos este în tavă, și în funcție de asta, mai lăsați sau nu tava la cuptor. Dacă vreți un sos mai consistent, mai lăsați tava la cuptor.
Serviți friptura caldă.