32.2 C
București
marți, 23 iulie 2024
AcasăSportFotbalCopa America. Lionel Messi se bucură de "ultimele bătălii"

Copa America. Lionel Messi se bucură de „ultimele bătălii”

Argentina s-a calificat în finala Copa America 2024, după o victorie cu 2-0 în fața Canadei. Echipa lui Messi se lupta în ultima etapă cu câștigătoarea dintre Uruguay și Columbia.

La final de meci, Lionel Messi a declarat că se bucură de „ultimele sale bătălii” în tricoul Argentinei, după ce marți a marcat golul al doilea și a consfințit victoria.

Se retrage Leo Messi?

După o prestație lipsită de strălucire împotriva Ecuadorului în sferturile de finală, Messi a fost din nou în formă, alături cu Angel Di Maria și partenerul de atac Julian Alvarez, care a marcat și el.

Trăiesc acest moment așa cum am trăit ultima Copa América, ultima Cupă Mondială… acestea sunt ultimele bătălii și mă bucur de ele la maximum,

a declarat el pentru TyC Sports după victorie,

Messi, care joacă acum la Inter Miami în Major League Soccer (MLS), nu a precizat încă dacă va continua să joace cu Argentina la Cupa Mondială din 2026, care va avea o finală la New Jersey.

Însă, când a fost întrebat despre comentariul lui Messi referitor la „ultimele bătălii,” antrenorul Argentinei, Lionel Scaloni, a explicat cu calm.

Trebuie să-l lăsăm în pace, el știe că nu noi vom fi cei care îi vor închide ușa. Poate rămâne cu noi atât timp cât dorește, chiar și după ce se retrage… Să-l lăsăm să decidă ce vrea,

a spus Scaloni, selecționerul Argentinei.

Copa America este cea mai importantă competiție de fotbal între echipe naționale din America de Sud, organizată de Confederația Sudamericană de Fotbal (CONMEBOL).

Competiția a fost fondată în 1916 și este una dintre cele mai vechi turnee internaționale de fotbal din lume.

Cupa America se desfășoară o dată la patru ani, cu excepția cazurilor în care există circumstanțe speciale care conduc la modificarea calendarului.

Echipa națională a Uruguayului a fost prima campioană a turneului, iar Brazilia deține recordul de titluri câștigate, cu un total de 9 trofee până în 2021.

Turneul este urmărit cu mare entuziasm în întreaga regiune a Americii de Sud și în alte părți ale lumii, atrăgând unele dintre cele mai mari talente din fotbalul mondial.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Guvernul Ciolacu sprijină agricultura cu 4 miliarde euro

Guvernul susține producția internă de carne de porc Guvernul condus de Marcel Ciolacu continuă să sprijine agricultorii români și producția locală de produse agroalimentare, alocând...
Ultima oră
Pe aceeași temă