7.1 C
București
marți, 27 februarie 2024
AcasăȘtirile zileiContul de Twitter al lui Kanye West a fost activat la o...

Contul de Twitter al lui Kanye West a fost activat la o zi după ce Musk a preluat controlul platformei

Profilul de Twitter al rapperului Kanye West, care a fost suspendat pentru că a postat comentarii antisemite, este din nou activ, la o zi după ce miliardarul Elon Musk a preluat proprietatea companiei de social media în urma tranzacției de 44 de miliarde de dolari.

Rapperul, cunoscut acum sub numele de Ye, a fost suspendat luna trecută de pe Twitter și de pe Instagram, iar platformele au eliminat unele dintre postările sale online pe care utilizatorii le-au condamnat ca fiind antisemite, notează Reuters.

Twitter nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii.

Ye, care are peste 30 de milioane de urmăritori pe Twitter, a provocat controverse în ultimele luni prin faptul că a pus capăt în mod public unor legături corporative majore și a făcut scandal pe rețelele de socializare împotriva altor celebrități.

Pe 8 octombrie, Musk scrisese pe Twitter “Bine ai revenit pe Twitter, prietene!”, când Ye a postat pe platformă pentru prima dată în doi ani, după ce contul său de Instagram a fost restricționat.

Musk a preluat joi controlul asupra Twitter cu o eficiență brutală, concediind directori de top, dar oferind puțină claritate cu privire la modul în care va realiza ambițiile pe care le-a prezentat pentru influenta platformă de socializare.

Musk, care este și directorul general al Tesla și care se autointitulează un absolutist al libertății de exprimare, a stabilit obiective pentru a împiedica platforma să devină o cameră de ecou pentru ură și diviziune.

De asemenea, el a spus că va anula interdicția impusă de Twitter fostului președinte american Donald Trump, al cărui cont a fost eliminat după atacul de la Capitoliul SUA. Trump a declarat vineri că se bucură că Twitter se află în “mâini sănătoase”.

La începutul lunii octombrie, Ye a acceptat în principiu să cumpere Parler, platforma de socializare populară printre conservatorii americani.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
00:00:41

Aviația Iordaniei trimite ajutoare în Gaza

Armata iordaniană a organizat luni (26 februarie) cea mai mare operațiune de lansare aeriană, de până acum, pentru a furniza ajutor în Gaza, unde...

Ungaria a ratificat aderarea Suediei la NATO

Parlamentul ungar a ratificat luni aderarea Suediei la NATO, ultima etapă pentru această ţară nordică ce şi-a exprimat dorinţa de a adera la Alianţa...

Pensiile de peste 4.000 de lei nu vor fi impozitate. PSD a votat împotriva propunerii PNL 

PSD a votat, în Comisia de Buget, împotriva propunerii liberalilor care ar fi dus la tăierea pensiilor de peste 4000 de lei și ar...
Ultima oră
Pe aceeași temă