26.1 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăPoliticăContre între Dan Motreanu de la PNL și Marian Mina de la...

Contre între Dan Motreanu de la PNL și Marian Mina de la PSD pe programul de guvernare

Dan Motreanu, prim-vicepreședinte PNL și Marian Mina, deputat PSD, au ajuns la contre pe programul de guvernare în mediul online.

Prim-vicepreşedintele PNL Dan Motreanu a precizat, miercuri, că liberalii nu susţin noi modificări ale Codului Fiscal.

„Nu susţinem creşterea unor taxe. Se încalcă un principiu de bază al Codului Fiscal, acela că mediul de afaceri are nevoie de predictibilitate. Partidul Naţional Liberal nu va susţine noi modificări ale Codului Fiscal. Astfel de propuneri vor afecta negativ economia şi mediul de afaceri. Impozitul de 1% pe cifra de afaceri a marilor companii este o idee pe care PSD a mai vehiculat-o în trecut. Nu ştiu ce analize economice are PSD, dar nouă ne este teamă că o astfel de taxă va avea ca efect creşterea preţurilor inclusiv la multe produse de bază. Orice taxă se regăseşte în preţ şi prin urmare vor fi afectaţi tocmai cetăţenii şi nu firmele”, a scris Motreanu, pe pagina sa de Facebook.

El a subliniat că propunerile preşedintelui PSD, Marcel Ciolacu, nu se regăsesc în programul de guvernare al coaliţiei.

„Nu înţeleg clar ce doreşte PSD: bani la buget sau să protejeze cetăţenii, care oricum au veniturile sub presiunea inflaţiei. Sunt multe motive să credem că propunerea PSD va duce la creşterea preţurilor unor produse alimentare. PSD spune că protejează companiile româneşti prin această măsură, dar mă întreb dacă a discutat cu aceste companii care au capital românesc. În acest moment, coaliţia are un program de guvernare asumat, iar propunerile preşedintelui PSD, Marcel Ciolacu, nu se regăsesc în acest program”, a afirmat el, potrivit agerpres.ro.

Dan Motreanu de la PNL și Sorin Mina de la PSD se acuză reciproc că nu mai știu ce vor să facă cu programul de guvernare

În replică, deputatul PSD Marian Mina, liderul social-democraţilor din Giurgiu, i-a transmis lui Motreanu că liberalii „nu au vrut nici reglementare la preţurile la energie şi gaze sau taxa de solidaritate pentru companiile din energie şi s-au făcut”.

„Domnul Motreanu nu nimereşte comunele şi drumurile prin Giurgiu fără „Waze”, dar a găsit, în schimb, să critice propunerile economice şi sociale ale PSD. Hai să clarificăm ceva: voi, la PNL, aveţi vreo propunere pe care s-o discutăm?! Ceva, domnule Motreanu, orice? Sau viziunea liberală transpiră prin toţi porii doar când trimiteţi secretarii de stat de la PSD la ascuţit creioane, pentru că şi-au exprimat o opinie?! Am înţeles: nu vreţi ca oamenii să fie taxaţi mai puţin pe munca lor. Nu vreţi ca toate firmele să plătească corect. Nu vreţi nimic din ceea ce înseamnă echitate şi echilibru. Dar, staţi liniştit, domnule Motreanu! N-aţi vrut nici reglementare la preţurile la energie şi gaze sau taxa de solidaritate pentru companiile din energie. Şi s-au făcut! Şi a fost bine pentru România”, a scris, la rândul său, pe Facebook, deputatul PSD.

De altfel, social-democraţii au afirmat, miercuri, printr-un comunicat de presă, că „promovează, fără rezerve, principiul unei taxe de solidaritate pe veniturile marilor companii pentru că o astfel de măsură este absolut necesară în contextul actual, în care populaţia şi firmele mici se confruntă cu o creştere substanţială a preţurilor”.

Taxa de solidaritate, au spus reprezentanţii PSD, vizează exclusiv companii mari, cu venituri de peste 100 de milioane de euro, care îşi diminuează artificial profiturile, cu scopul vădit de a-şi reduce obligaţiile faţă de bugetul de stat.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă