7.3 C
București
joi, 22 februarie 2024
AcasăSportFotbalContinuă războiul dintre „părinții” Super Ligii și UEFA. A22 Sports Management amenință...

Continuă războiul dintre „părinții” Super Ligii și UEFA. A22 Sports Management amenință cu un nou proces

După interviul acordat în „The Guardian”, în care Aleksander Ceferin a discreditat proiectul Super Ligii, reprezentanții A22 Sports Management au amenințat UEFA cu un nou proces.

A22 Sports Management, companie înființată pentru a ajuta la crearea Super Ligii Europene de fotbal, o competiție care se vrea a fi concurentul direct al Ligii Campionilor, a făcut publică, miercuri, o scrisoare pe care a trimis-o către UEFA, în care solicita încetarea imediată a comportamentului anticoncurențial. În scrisoare, conducerea A22 acuză forul continental de denigrarea reputației sale și afirmă că UEFA încearcă să discrediteze compania în fața cluburilor de fotbal, astfel încât să nu adere la proiectul „separatist”.

„Prin prezenta scrisoarea îndemnăm UEFA să înceteze imediat și să renunțe la comportamentele anticoncurențiale care urmăresc excluderea A22 de pe piața europeană a competițiilor fotbalistice”, au transmis reprezentanții A22 pe rețeaua de socializare X (fosta Twitter).

„Ne rezervăm pe deplin dreptul de a lua toate măsurile adecvate în toate jurisdicţiile relevante împotriva UEFA şi, acolo unde este cazul, a liderilor UEFA relevanţi, căutând atât măsuri corective, cât şi compensaţia corespunzătoare pentru prejudiciul material cauzat”, se mai arată în scrisoarea A22.

De când 12 cluburi europene s-au anunțat inițial ca membri fondatori, în aprilie 2021, Aleksander Ceferin și președintele LaLiga, Javier Tebas, au fost cei mai mari critici din spațiul public ai proiectului Super Ligii.

În ciuda deciziei Curții Europene de Justiție dată în decembrie 2023, președintele UEFA, Aleksander Ceferin, a declarat că acest proiect este unul fără sorți de izbândă. „Decizia este mai bună pentru UEFA decât pentru cealaltă parte”, a spus Ceferin, în urmă cu câteva zile, pentru ziarul „The Guardian”.

Curtea Europeană de Justiție (CEJ) a hotărât la finalul anului trecut că nici UEFA și nici FIFA nu pot impune sancțiuni cluburilor care participă la competiții alternative. Instanța cu sediul la Luxemburg a constatat că cele două foruri fotbalistice au făcut abuz de poziția lor dominantă atunci când au amenințat cluburile cu sancțiuni dacă aderă la noua competiție.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

S-au încheiat discuțiile in CSAT. Decizii importante cu privire la țara noastră

Miercuri, 21 februarie 2024, a avut loc, la Palatul Cotroceni, ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT), condusă de către președintele Klaus Iohannis,...

Simion își caută bărbată și ea o latură feminină

Ilustrație: Marian Avramescu Decizia senatoarei Diana Șoșoacă de a-și scoate soțul din SOS cu polonicul, convinsă fiindcă a devenit prea condimentat de servicii, a...

CSAT se reunește astăzi. Principala temă de pe ordinea de zi

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) se reuneşte, astăzi, în şedinţă la Palatul Cotroceni.Săptămâna trecută, Administraţia Prezidenţială a anunţat că preşedintele Klaus Iohannis...
Ultima oră
Pe aceeași temă