37.7 C
București
miercuri, 17 iulie 2024
AcasăȘtirile zileiConstanța: Sute de elevi vor învăța după scenariile roșu și galben

Constanța: Sute de elevi vor învăța după scenariile roșu și galben

Astfel, 39 de unităţi regresează în scenariul doi, iar şapte clase, şase grupe de grădiniţă şi două şcoli vor face cursuri exclusiv online, informează Prefectura Constanţa.

Potrivit sursei citate, ca urmare a ratei incidenţei cumulate în ultimele 14 zile, cu indice între 1-3/1.000 de locuitori, s-a votat trecerea a 31 de unităţi de învăţământ din municipiul Constanţa din scenariul 1 în scenariul 2 de funcţionare (conform Ordinului comun 5487/1494/2020 al MS şi MEC), până la modificarea ratei incidenţei.

Aceeaşi măsură a fost luată pentru patru unităţi de învăţământ din Cernavodă, trei din Mangalia şi una din comuna Cumpăna.

Alte patru unităţi de învăţământ din judeţ vor trece din scenariul 1 în scenariul 3 de funcţionare. Este vorba despre Şcoala Gimnazială nr. 1 Istria (ca urmare a confirmării a trei cadre didactice), Şcoala Gimnazială nr. 2 Nuntaşi (ca urmare a confirmării a trei cadre didactice), Şcoala Gimnazială nr. 3 Mangalia (o clasă a V-a, ca urmare a confirmării unui elev) şi Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 1 Mangalia (grupa mare, ca urmare a confirmării unui cadru didactic), măsură valabilă până pe 15 octombrie.

Tot luni, CJSU Constanţa a votat trecerea din scenariul 2 în scenariul 3 în cazul Liceului Teoretic Callatis din Mangalia (pentru două clase a III-a şi o clasă a V-a, după ce un cadru didactic şi doi elevi au fost confirmaţi pozitiv).

Acelaşi scenariu s-a aplicat şi pentru Grădiniţa cu Program Normal nr. 2 Mangalia (pentru grupa mică, ca urmare a confirmării unui preşcolar), Liceul Tehnologic ‘Miron Costin’ Constanţa (o clasă a IX-a, ca urmare a confirmării unui elev), Grădiniţa cu Program Prelungit ‘Lumea Florilor’ Năvodari (pentru grupa mare ‘Ghiocei’, ca urmare a confirmării unui cadru didactic), Liceul Tehnologic ‘Lazăr Edeleanu’ Năvodari (o clasă a XII-a, ca urmare a confirmării unui elev), Liceul Internaţional de Informatică (o clasă a XI-a, ca urmare a confirmării unui elev), Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 10 Constanţa (pentru grupa mare I şi grupa mare II, ca urmare a confirmării unui îngrijitor) şi Grădiniţa cu Program Prelungit ‘Florilor’ Cumpăna (pentru grupa mică ‘Crini’, ca urmare a confirmării unui cadru didactic).

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă