27.2 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăȘtirile zileiConstanţa: Două fete, de 13 ani şi 14 ani, au susţinut că...

Constanţa: Două fete, de 13 ani şi 14 ani, au susţinut că au fost răpite şi violate

Poliţiştii au stabilit că ele au venit cu autobuzul în Constanţa, s-au rătăcit şi au inventat această poveste pentru a nu fi certate de părinţi.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Constanţa, joi după-amiază, o femeie de 34 de ani a sesizat, prin apelul unic de urgenţă 112, faptul că pe o stradă din municipiul Constanţa se află două fete care spun că ar fi fost violate şi răpite.
 
„Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului, unde minorele au povestit cum în această dimineaţă, în jurul orei 09:30, ar fi fost urcate cu forţa într-un autoturism de către un bărbat necunoscut, în timp ce se plimbau pe o stradă din localitatea Mereni, timp în care ar fi fost legate. Minorele nu au putut preciza ce s-a întâmplat de la urcarea în autoturism şi până la momentul apelului şi nici cum au ajuns în municipiul Constanţa. Două echipaje ale ambulanţei au consultat minorele de 14, respectiv, 13 ani, constatându-se că acestea nu prezentau urme vizibile de violenţă”, au precizat reprezentanţii IPJ Constanţa.
 
Sursa citată menţionează că, ulterior, cele două fete au fost audiate în prezenţa reprezentanţilor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa, iar cu această ocazie au povestit că au venit în municipiul Constanţa cu autobuzul, s-au plimbat, iar la un moment dat s-au rătăcit, spunând unei femei că ar fi fost răpite şi violate, de teamă să nu fie certate de părinţi. Fetele nu au fost victimele vreunei infracţiuni, acestea fiind încredinţate familiilor.
 
Părinţii fetelor au fost amendaţi cu câte 500 de lei fiecare pentru nesupravegherea acestora, iar fata de 14 ani a primit o amendă de 250 de lei pentru alarmarea organelor specializate pentru a interveni în caz de pericol, fără motiv întemeiat. 
 
Pentru lămurirea acestei situaţii, 15 poliţişti au fost implicaţi în cercetări.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă