14.5 C
București
joi, 23 mai 2024
AcasăCulturăMediaConsiliul Național al Audiovizualului recomandă unei televiziuni să verifice tunelurile secrete din...

Consiliul Național al Audiovizualului recomandă unei televiziuni să verifice tunelurile secrete din Bucegi

Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) cere unui post de televiziune să-și trimită jurnaliștii să verifice tunelurile secrete din Munții Bucegi, tuneluri despre care se făcuseră “dezvăluiri” la acel post TV.

Cererea CNA, deși pare o glumă, a fost postată pe pagina de facebook a CNA. Cererea CNA intervine în urma ședinței CNA din 23 august 2023, ședință în care s-a analizat o emisiune, din data de 5 mai 2023, a acelui post de televiziune.

CNA a constatat că, în emisiunea din 5 mai 2023, “invitatul Sacha Stone, influencer britanic, a prezentat imagini din interiorul munților Bucegi, România. Domnia-sa a afirmat că în interiorul Bucegilor există tuneluri de mari dimensiuni, care duc către alte continente. De asemenea, au fost prezentate imagini ale unor structuri de mari dimensiuni (250 metri înălțime), respectiv câteva statui și o piramidă, aflate în interiorul acestor tuneluri”.

CNA subliniază faptul că “moderatoarea emisiunii, doamna Gabriela Calițescu, nu a prezentat dovezi independente cu privire la aceste informații, unul dintre motivele invocate de domnia-sa fiind că accesul în tunelurile din Bucegi este interzis”.

Drept urmare, CNA “a decis, în unanimitate, să amâne analiza emisiunii cu două săptămâni pentru a permite echipei de ziariști de la (…) TV să verifice la fața locului existența tunelurilor și a construcțiilor din interiorul acestora. În virtutea rolului său de apărător al libertății de exprimare și al liberului acces la informații de interes public, CNA adresează un apel tuturor autorităților relevante să nu împiedice accesul ziariștilor în tunelurile secrete din Bucegi”.

Potrivit unora dintre comentariile apărute pe internet, acest comunicat ar fi fost redactat de Mircea Toma, membru CNA. Înainte să fie membru CNA, Mircea Toma fusese jurnalist la o revistă de umor.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Mai mult de 140 de persoane ale zborului Singapore Airlines în care o persoană a murit au aterizat în Singapore

Peste 140 de pasageri și membri ai echipajului zborului Singapore Airlines în care o persoană a murit în timpul unor turbulențe puternice, au ajuns,...

Atalanta Bergamo a învins-o pe Bayer Leverkusen cu scorul de 3-0 (2-0) în finala Europa League

Atalanta Bergamo a cucerit trofeul Europa League la fotbal, după ce a învins-o pe Bayer Leverkusen cu scorul de 3-0 (2-0), miercuri seara, pe...

SUA vor lua măsuri după ce Georgia a adoptat legea controversată privind “influenţa străină”

Statele Unite(SUA) examinează "măsuri" de retorsiune după ce Georgia a votat o lege controversată privind "influenţa străină", a afirmat miercuri şeful diplomaţiei americane, Antony...
Ultima oră
Pe aceeași temă