20 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaAgresiunea brutală împotriva Ucrainei: Un an mai târziu, liderii Consiliului Europei fac...

LIVE UPDATE Agresiunea brutală împotriva Ucrainei: Un an mai târziu, liderii Consiliului Europei fac apel la unitate și pace

UPDATE: Strasbourg, 23.02.2023 – Ministrul islandez pentru afaceri externe și președintele Comitetului de Miniștri, Thórdís Kolbrún Reykfjörd Gylfadóttir, președintele Adunării Parlamentare, Tiny Kox, secretar general, Marija Pejčinović Burić, comisar pentru drepturile omului, Dunja Mijatović, împreună împreună cu Președintele Congresului Autorităților Locale și Regionale, Leendert Verbeek, a făcut următoarea declarație: „Cu un an în urmă, Federația Rusă a comis o agresiune militară nejustificată și neprovocată împotriva Ucrainei, cu o încălcare flagrantă a dreptului internațional, în special a Statutului Consiliului Europei.

“Pe măsură ce războiul de agresiune intră în al doilea an, condamnăm în cei mai fermi termeni agresiunea continuă a Rusiei și reafirmăm sprijinul nostru neclintit pentru Ucraina și pentru independența, suveranitatea și integritatea teritorială a acesteia la granițele sale recunoscute internațional. Condamnăm decizia Federației Ruse de a ignora solicitările repetate de a înceta ostilitățile și de a rechema trupele sale în loc să le intensifice prin mobilizarea și desfășurarea de forțe și prin anexarea ilegală a teritoriilor pe care le ocupă în Ucraina. În timp ce oficialii ruși au recurs în mod repetat la război, atacurile asupra infrastructurii critice și civile au continuat în mod deliberat și fără discriminare. Încă o dată, îndemnăm Rusia să pună capăt imediat agresiunii și să-și retragă toate forțele de ocupație de pe teritoriul ucrainean. Rămânem angajați să sprijinim statul nostru membru, Ucraina, guvernul acesteia și să fim solidari cu oamenii curajoși din Ucraina.

Această agresiune fără sens și brutală a provocat nenumărate victime și suferințe umane imense în Ucraina din cauza atrocităților și distrugerilor la o scară nemaivăzută pe pământul european de la al Doilea Război Mondial. Au fost comise încălcări grave ale dreptului internațional umanitar și ale dreptului internațional al drepturilor omului. Reafirmăm imperativul stabilirii răspunderii pentru toate crimele comise, inclusiv pentru crima de agresiune. Nu poate exista pace durabilă fără dreptate. De asemenea, deplângem strămutările și transferurile forțate și ilegale în Rusia și către teritoriile ucrainene ocupate temporar de aceasta din urmă, care ar fi afectat cetățenii ucraineni, inclusiv copiii. Federația Rusă trebuie să pună capăt acestor fapte ilicite și toți ucrainenii, în special copiii, trebuie să li se permită imediat să se întoarcă acasă în siguranță. Consiliul Europei sprijină Ucraina în ceea ce privește responsabilitatea și reziliența și este pregătit să își joace rolul în coordonarea cu alte mecanisme internaționale pentru un sistem eficient și cuprinzător de responsabilitate și compensare care să prevină impunitatea și să protejeze drepturile victimelor. În timp ce agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei a subminat serios multilateralismul, credem cu fermitate că acesta rămâne esențial pentru asigurarea păcii, securității și prosperității. Prin urmare, solicităm statelor membre, în timp ce se pregătesc pentru cel de-al patrulea Summit al șefilor de stat și de guvern care va avea loc în perioada 16-17 mai la Reykjavik, să dea dovadă de unitate și să continue să întreprindă acțiuni decisive și colective pentru a sprijini Ucraina. Facem apel la restabilirea păcii bazată pe dreptul internațional, responsabilitate, justiție și respect pentru drepturile omului”, se arată într-un comunicat de presă remis cotidianului național “România liberă”.

UPDATE: Pe 24 februarie, Consiliul Europei va organiza o ceremonie pentru a marca un an de război de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, urmată de o reuniune extraordinară a Comitetului de Miniștri (care va fi transmisă în direct). 

La ora 9.00, ministrul de externe al Islandei și președintele Comitetului de Miniștri, Thórdís Kolbrún Reykfjörd Gylfadóttir, secretarul general, Marija Pejčinović Burić, președintele Adunării Parlamentare, Tiny Kox și ambasadorul Borys Tarasyuk, reprezentantul permanent al Ucrainei Consiliul Europei, se va adresa celor adunați la ceremonia de pe curtea Consiliului Europei. Imnul național al Ucrainei și imnul european vor fi interpretate de Iryna Duvarry. La finalul ceremoniei, în jurul orei 9.30, va fi deschisă oficial în Foaierul Comitetului Miniștrilor (etajul 2) o expoziție de fotografie intitulată „Anul rezistenței”. 

La ora 10, va avea loc o reuniune extraordinară a adjuncților miniștrilor (ambasadorilor) cu privire la consecințele agresiunii Federației Ruse împotriva Ucrainei și transmisă în direct.

 Pe 23 și 24 februarie, Palatul Europei va fi iluminat în culorile drapelului ucrainean.

URMĂREȘTE VIDEO AICI!

Consiliul Europei va celebra în sprijinul poporului ucrainean un an de la războiul său împotriva Rusiei

Un an de la începutul războiului din Ucraina: ceremonie la Consiliul Europei în sprijinul poporului ucrainean


Pe 24 februarie, Consiliul Europei va organiza o ceremonie pentru a marca un an de război de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, urmată de o reuniune extraordinară a Comitetului de Miniștri (care va fi transmisă în direct).

La ora 9.00, ministrul de externe al Islandei și președintele Comitetului de Miniștri, Thórdís Kolbrún Reykfjörd Gylfadóttir, secretarul general, Marija Pejčinović Burić, președintele Adunării Parlamentare, Tiny Kox și prim-viceministrul pentru afaceri externe al Ucrainei , Emine Dzhaparova, se va adresa celor adunați la ceremonia de pe curtea Consiliului Europei.

Imnul național al Ucrainei și imnul european vor fi interpretate de Iryna Duvarry.

La ora 9.45 va fi deschisă oficial o expoziție de fotografii intitulată „Anul rezistenței” în Foaierul Comitetului Miniștrilor (etajul 2).

La ora 10, va avea loc o reuniune extraordinară a adjuncților miniștrilor (ambasadorilor) cu privire la consecințele agresiunii Federației Ruse împotriva Ucrainei și transmisă în direct.

Pe 23 și 24 februarie, Palatul Europei va fi iluminat în culorile drapelului ucrainean.

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Dacia reduce prețurile pentru majoritatea modelelor, în contextul unei piețe auto în declin

Prețurile modelelor Dacia pe piața din România au fost ajustate în contextul provocărilor economice și al scăderii cererii de automobile noi, cu reduceri semnificative...

Ministrul Câciu: România își bazează deficitul pe investiții, singura cale spre dezvoltare economică

Adrian Câciu, Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, a declarat că România se numără printre puținele țări din UE al căror deficit bugetar este generat...

Industria mobilei din România, în scădere: Contribuție în 2023 cu 27% mai mică decât în 2016

În 2023, industria mobilei din România a adus o contribuție de 1,23 miliarde de euro la balanța comercială, înregistrând o scădere de 27% față...
Ultima oră
Pe aceeași temă