21.3 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăȘtirile zileiConfuzie după ce un alt proiectil s-a găsit în Polonia

Confuzie după ce un alt proiectil s-a găsit în Polonia

S-a stârnit din nou confuzie după ce un alt proiectil a fost găsit într-o pădure din Polonia.

Un „obiect militar” găsit într-o pădure poloneză evidențiază temerile de foc încrucișat de la războiul din Ucraina care se revarsă peste graniță, deși presa locală raportează că ar putea fi de fapt o rachetă pierdută de armata poloneză, potrivit Reuters.

Descoperirea a ceea ce a fost descris drept „obiect militar” într-o pădure din Polonia evidențiază temerile de foc încrucișat din cauza războiului cu Ucraina care se va răspândi peste graniță, deși nu este clar de unde provine de fapt, iar presa locală spune că ar putea fi de fapt chiar poloneze.

Un proiectil a fost găsit în Polonia, dar mai multe informații de la ministerele apărării și justiției nu au fost transmise momentan

Ministerele poloneze de apărare și justiție nu au identificat public obiectul și nici nu au spus cât timp a stat acolo. Toate autoritățile locale au refuzat să comenteze.

Un post de radio local, RMF FM, relatează că autoritățile cred că aceasta face parte dintr-o rachetă aer-sol, lungă de câțiva metri și probabil deținută de armata poloneză, dar nu au citat sursele acestora. Zona se află la sute de kilometri de graniță și se pare că în apropiere se află un aeroport militar.

Oricum, Polonia este în alertă sporită pentru incidente de genul acesta. În noiembrie anul trecut, două persoane au fost ucise în Polonia de ceea ce guvernul său a concluzionat că este o rachetă de apărare aeriană ucraineană care a fost trasă rău.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Ciucă vrea să ne amintească jocul copilăriei “Țară, țară, vrem ostași!”

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Partidului Național Liberal (PNL), generalul Nicolae Ionel Ciucă, vrea să ne amintească de jocul copilăriei “Țară, țară, vrem ostași!”. A...

Măsură drastică la întâlnirea OSCE de la București: MAE nu va permite participarea delegațiilor din Rusia și Belarus

România nu va permite participarea delegațiilor din Rusia și Belarus la adunarea Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) de la București, transmite...

Ciucă vrea să ne amintească jocul copilăriei “Țară, țară, vrem ostași!”

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Partidului Național Liberal (PNL), generalul Nicolae Ionel Ciucă, vrea să ne amintească de jocul copilăriei “Țară, țară, vrem ostași!”. A...
Ultima oră
Pe aceeași temă