8.7 C
București
sâmbătă, 2 martie 2024
AcasăPoliticăConferința privind securitatea Mării Negre se desfășoară la București

Conferința privind securitatea Mării Negre se desfășoară la București

Conferința privind securitatea Mării Negre, organizată în comun de România și Ucraina, se desfășoară la București în ziua de 13 aprilie 2023.

Conferința de la București face parte din seria de evenimente pe care Ucraina le-a lansat sub denumirea “Platforma Crimeea”. Gazdele reuniunii din România sunt ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, şi ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr.

Bogdan Aurescu va găzdui, tot joi, a doua reuniune a Trilateralei România – Ucraina – Republica Moldova. Această Trilaterală se desfășoară la nivel de Ministere de Externe și vizează teme de securitate. La reuniune participă miniştri din România, Ucraina și Republica Moldova. Aceștia sunt ministrul român al Apărării, Angel Tîlvăr, ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, ministrul Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Nicu Popescu, ministrul Apărării al Republicii Moldova, Anatolie Nosatîi, şi prim-adjunctul ministrului de Externe al Ucrainei, Emine Dzapharova.

Ministrul de Externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba, nu mai poate veni în România din cauza celor mai recente evoluţii ale războiului cu Rusia. Ministrul Kuleba va participa la conferinţă prin VTC.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Piedone împarte apa caldă a lui Nicușor: Apă caldă la borcan!

Cristian Popescu Piedone, candidatul la funcția de primar al Capitalei, a lansat o campanie neobișnuită împotriva actualului primar, Nicușor Dan, distribuind personal apa...

VIDEO. Organizația Mondială a Sănătății a donat materiale sanitare de peste 400.000 de euro către IGSU

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a primit, vineri, din partea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, materiale sanitare în valoare de peste 400.000 de euro. „Este...

Teodosie, cu barbă, dar totuși ciuntit ca mitropolit

Ilustrație: Marian Avramescu Înalt prea ridicatul cu macaraua arhiepiscop al Tomisului, Teodosie, a ieșit de la ședința Sfântului Sinod al bărboșilor, încă prezentând păr...
Ultima oră
Pe aceeași temă