7 C
București
joi, 29 februarie 2024
AcasăSocialEvenimentConducerea Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu reacționează la videoclipul în care un polițist...

Conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu reacționează la videoclipul în care un polițist agresează o tânără dintr-un centru DGASPC

Imagini șocante au ieșit la iveală dintr-un centru pentru copii orfani al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului din Giurgiu. În înregistrare se poate vedea un polițist agresând fizic fetele cazate în centrul respectiv și le amenință cu moartea. Aceste comportamente sunt foarte grave și inacceptabile, iar bărbatul responsabil este acum cercetat pentru acțiunile sale.

Ca urmare a luării la cunoștință, în data de 6 octombrie a.c., ora 7.00, a faptului că în spațiul public au apărut imagini cu un polițist care agresează fizic o tânără dintr-o casă de tip familial, conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu a dispus efectuarea, de urgență, a unor verificări din care a reieșit că incidentul a avut loc în data de 14 aprilie a.c. în timpul unei intervenții la un centru aflat în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu, se arată în comunicatul de presă MAI.

Conducerea IPJ Giurgiu a sesizat de îndată Parchetul de pe lângă Judecătoria Giurgiu, privind săvârșirea infracțiunii de purtare abuzivă.

Conducerea Ministerului Afacerilor Interne atrage atenția asupra responsabilităților pe care le au cadrele MAI cu privire la protejarea cetățenilor și se delimitează de orice comportament contrar.

Fiecare angajat are obligația să dea dovadă de profesionalism și conduită ireproșabilă în timpul interacțiunilor cu cetățenii, cu atât mai mult când este vorba de categorii vulnerabile. Fiecare misiune trebuie desfășurată în spiritul respectului pentru lege și pentru cetățean.

Comunitatea așteaptă de la polițiști implicare și sprijin în rezolvarea problemelor, solicitudine și corectitudine. Orice alt tip de abordare trebuie sancționată!

Precizăm faptul că la nivelul IPJ Giurgiu, în luna septembrie, au fost luate o serie de măsuri proactive pentru gestionarea eficientă a cazurilor în care sunt implicați minori.

Astfel, s-au întreprins demersuri pentru asigurarea prezenței unui ofițer-psiholog la cazurile în care sunt implicați minori, pentru gestionarea corespunzătoare a situațiilor delicate și acordarea de sprijin și consiliere de specialitate în caz de nevoie.

De asemenea, s-a dispus reinstruirea polițiștilor cu privire la modul de intervenție în situația producerii unor evenimente în centre pentru minori.

Totodată, pentru protejarea minorilor și prevenirea unor situații de risc de orice fel, polițiștii vor intensifica misiunile de patrulare în zona centrelor pentru minori/caselor de tip familial. În plus, vor fi continuate activitățile de prevenire prin polițiștii de la Biroul Siguranță Școlară și Biroul de Analiză și Prevenire a Criminalității. Aceste activități se vor desfășura cu implicarea Inspectoratului Școlar Județean și al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu, asigurându-se inclusiv instruirea personalului cu privire la sesizarea polițiștilor în situația producerii unor evenimente în care sunt implicați minori.

YouTube video

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
00:01:01

Un oficial al JO Paris 2024 spune că nu este nevoie de aer condiționat în satul atleților

Un oficial al JO Paris 2024 i-a asigurat săptămâna aceasta pe concurenți că apartamentele din satul atleților sunt adaptate la temperaturile verii, pe fondul...

România a învins Croația cu 26-24 în preliminariile EHF Euro 2024 la handbal feminin

Lorena Ostase a marcat miercuri nouă goluri, înlocuind-o cu succes pe Crina Pintea, retrasă de la naționala de handbal feminin. România a câștigat cu...
00:01:01

Un oficial al JO Paris 2024 spune că nu este nevoie de aer condiționat în satul atleților

Un oficial al JO Paris 2024 i-a asigurat săptămâna aceasta pe concurenți că apartamentele din satul atleților sunt adaptate la temperaturile verii, pe fondul...
Ultima oră
Pe aceeași temă