10 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiComisia TRAN a Parlamentului European a ajuns la un compromis privind transportului...

Comisia TRAN a Parlamentului European a ajuns la un compromis privind transportului de persoane

Comisia TRAN a votat, marţi, iniţiativa legislativă de revizuire a regulamentului vizând măsuri importante de liberalizare a transportului rutier de persoane în UE.

În plus, a aprobat amendamentele de compromis propuse de raportorul TRAN cu privire la revizuirea regulamentului referitor la regulile de acces la piaţa internaţională a serviciilor de transport cu autocarul şi autobuzul.

Acest dosar, propus de Comisia Europeană (CE) pe 8 noiembrie 2017, este acum pregătit pentru votul final în plenul Parlamentului European, potrivit UNTRR.

UNTRR salută votul TRAN din privind revizuirea regulamentului, în linie cu recomandările de vot ale industriei europene de transport rutier de persoane. Astfel, a fost reintrodusă noţiunea de ”excursie locală” ca fiind parte a unui serviciu ocazional internaţional pentru a nu fi confundată cu operaţiunile de cabotaj şi supusă regimului detaşării, potrivit UNTRR.

”S-a stabilit că, pentru furnizarea de servicii regulate domestice, este obligatorie înfiinţarea unei firme în respectivul stat membru, pentru garantarea concurenţei loiale. A fost menţinută derogarea de 12 zile de conducere consecutive pentru şoferii care operează transport rutier de persoane”, se arată în comunicat.

Patronatul subliniază că este necesară stabilirea unui echilibru optim între deschiderea pieţelor interne şi protejarea serviciilor publice.

În ceea ce priveşte paşii următori, raportorul TRAN a precizat, după vot, că este probabil ca raportul referitor la revizuirea regulamentului privind regulile de acces la piaţa internaţională a serviciilor de transport cu autocarul şi autobuzul să fie votat în plenul Parlamentului European în luna martie 2019.

Cele mai citite

CSM amână soluţionarea cererii de suspendare din funcţie a judecătoarei din dosarul în care este implicat Vlad Pascu

Secţia pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii a amânat, miercuri, pentru data de 24 aprilie, soluţionarea propunerii Inspecţiei Judiciare de...

Asigurări de sănătate: despăgubirile cresc cu 27% în 2023, potrivit UNSAR

Românii au accesat anul trecut, în baza asigurărilor voluntare de sănătate, servicii medicale în valoare de 458 milioane lei. Cifra este în creștere cu...

Eurobarometru. Românii, tot mai interesați de alegerile europarlamentare

Alegerile locale au fost comasate cu cele europarlamentare și au loc pe data de 9 iunie, iar porivit unui sondaj realizat de parlamentul european,...
Ultima oră
Pe aceeași temă