26.7 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăEconomieEconomie internaționalComisia Europeană subliniază că a finanțat cu 363 de milioane de euro...

Comisia Europeană subliniază că a finanțat cu 363 de milioane de euro podul de la Brăila

Comisia Europeană subliniază că a alocat 363 de milioane de euro pentru podul de la Brăila, ceea ce reprezintă „una dintre cele mai mari contribuții din fondurile Politicii de coeziune”.

„Podul peste Dunăre de la Brăila tocmai a fost inaugurat! Cel mai mare pod din România și al treilea ca mărime din Uniunea Europeană a beneficiat de una dintre cele mai mari contribuții din fondurile Politicii de coeziune: 363 milioane EUR. Lung de 2 km, aflat la 38 de metri deasupra apei și cu 4 benzi, se estimează că podul suspendat va scurta timpul de traversare a Dunării cu aproximativ 50 de minute”, a precizat Reprezentanța Comisiei Europene în România, într-o postare pe internet.

Podul suspendat de la Brăila a fost inaugurat de oficialii României în ziua de 6 iulie 2023. Din partea României au participat șeful statului, șeful Senatului, șeful Guvernului și ministrul Transporturilor. Alături de oficiali români s-au aflat oficiali ai UE, ai Italiei și ai Japoniei. Din partea UE a participat comisarul european pentru Transporturi, Adina Vălean.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă