19.1 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaComandantul armatei ucrainene afirmă că situația de pe frontul de est s-a...

Comandantul armatei ucrainene afirmă că situația de pe frontul de est s-a deteriorat serios

Război în Ucraina. Comandantul Armatei ucrainene afirmă că situația de pe frontul de est s-a deteriorat considerabil în ultimele zile, deoarece rușii au intensificat acțiunile ofensive. Vremea caldă și uscată face ca teritoriul să fie accesibil tancurilor ruse, potrivit biziday.ro.

Comandantul Forțelor Armate ale Ucrainei, Oleksandr Sîrski, a transmis pe Facebook că “Situația de pe frontul de est a escaladat semnificativ în ultimele zile. Acest lucru se datorează în primul rând intensificării semnificative a acțiunilor ofensive ale inamicului, după alegerile prezidențiale din Federația Rusă“.

Potrivit acestuia, rușii atacă susținut pozițiile ucrainene din sectoarele Liman, Bahmut și Pokrovsk cu grupuri de asalt sprijinite de vehicule blindate. “Acest lucru este facilitat de vremea caldă și uscată, care a făcut ca majoritatea zonelor deschise să fie accesibile tancurilor. În ciuda pierderilor semnificative, inamicul își sporește eforturile prin folosirea de noi unități pe vehicule blindate, care realizează periodic câștiguri tactice“, a transmis Sîrski.

Șeful Armatei ucrainene a menționat și necesitatea unei superiorități tehnice asupra inamicului, în condițiile în care Kievul așteaptă de mai multe luni ajutor din partea Occidentului.

Secretarul general NATO: Aliații fac prea puțin în timp ce Ucraina rămâne fără muniție

Ucraina rămâne fără muniție în războiul său împotriva invaziei Rusiei, iar membrii NATO nu fac suficient pentru a ajuta Kievul, a declarat, joi, secretarul general al alianței, Jens Stoltenberg, potrivit antena3.ro.

În comentarii neobișnuit de tranșante privind acest război, Stoltenberg a arătat că aliații NATO au capacitatea de a oferi mai mult Ucrainei, dar trebuie să dea dovadă de voință politică pentru a face acest lucru, scrie Reuters.

“Ajutorul fără precedent din partea aliaților NATO a ajutat Ucraina să supraviețuiască, ca națiune independentă. Dar Ucraina are nevoie de și mai mult sprijin și are nevoie de el acum”, a declarat Stoltenberg la sediul NATO din Bruxelles.

La mai bine de doi ani de la invazia Rusiei, armata ucraineană s-a confruntat recent cu o reducere semnificativă a livrărilor de arme din partea Occidentului.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Tipuri de gletiere: care sunt și cum alegi modelul potrivit?

Ai în plan finisarea suprafețelor cu glet sau placarea pereților și a podelelor cu plăci...

Gazprom, pe pierdere, după 25 de ani

Guvernul de la Moscova a dat instrucţiuni Gazprom să nu plătească dividende pentru 2023, conform unui decret publicat pe site-ul companiei de stat, care...

Franța, deschisă ca EAU să investească în industriile sale de energie nucleară și de inteligență artificială

Franța este deschisă ca Emiratele Arabe Unite să investească în industriile sale de energie nucleară și de inteligență artificială, a declarat marți ministrul său...
Ultima oră
Pe aceeași temă