15.5 C
București
luni, 26 februarie 2024
AcasăInternaționalColumbia: Rebelii nu au ajuns încă la un acord cu guvernul țării...

Columbia: Rebelii nu au ajuns încă la un acord cu guvernul țării pentru prelungirea armistițiului

Guvernul columbian a reînceput negocierile cu ELN în 2022, ca parte a unei politici de “pace totală” pentru a pune capăt conflictului de şase decenii din ţara sud-americană, soldat cu peste 450.000 de morţi, conform epicnews.ro.

O încetare a focului convenită pentru şase luni a expirat săptămâna trecută şi a fost prelungită cu cinci zile, măsură care se încheie însă luni seară.

“Se iau măsuri pentru a rezolva factorii de criză şi pentru a adăuga noi elemente de angajament care trebuie îndeplinite de ambele părţi, cu scopul de a conveni asupra unei prelungiri cu încă şase luni a acestei încetări a focului”, a precizat ELN într-un comunicat.

Declarația a fost publicată înainte de cel de al șaselea ciclu de negocieri între grupul rebel și guvernul columbian în capitala Cubei, Havana.

Negocierile ar fi trebuit să se încheie luni, dar acum se așteaptă să se finalizeze marți, a declarat o sursă guvernamentală cubaneză.

Accident aviatic în Columbia: Șase morți, printre care cinci membri din același partid politic

Un accident aviatic petrecut în Columbia a făcut șase morți, printre care cinci membri din același partid politic.

Cinci membri ai aceluiaşi partid politic, precum şi pilotul unui mic avion au murit miercuri în prăbuşirea aparatului lor în centrul Columbiei, au anunţat autorităţile ţării, notează AFP, potrivit agerpres.ro.

Cei cinci pasageri, printre care cel puţin o femeie, erau toţi membri ai partidului de dreapta Centro Democratico al fostului preşedinte Alvaro Uribe.

Accidentul s-a produs în oraşul San Luis de Gaceno, în departamentul Boyaca, potrivit autorităţii de aviaţie civilă care a deschis o anchetă pentru a stabili cauzele prăbuşirii.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Descoperă noul magazin online vlmshop.ro pentru Soluții profesionale de ambalare

Suntem încântați să anunțăm lansarea noului nostru magazin online https://vlmshop.ro dedicat produselor de la firma VLM Poliplast. Această inițiativă reprezintă o oportunitate pentru a...

Cum alegi sandalele de mireasă? Iată câteva sfaturi!

Alegerea rochiei de mireasă, a pantofilor sau sandalelor și a accesoriilor este unul dintre cele mai importante și emoționante momente pentru orice mireasă. În...

Administratorul Fondului Proprietatea (Frank Templeton) vrea să-şi majoreze comisionul de administrare de 4,4 ori

Administratorul Fondului Proprietatea, compania Franklin Templeton, a propus pentru Adunarea Generală a Acționarilor de luna viitoare modificarea contractului de administrare, în sensul majorării...
Ultima oră
Pe aceeași temă