11.7 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSocialMeteoCod portocaliu de vijelii, grindină și ploi torențiale în jumătate de țară....

Cod portocaliu de vijelii, grindină și ploi torențiale în jumătate de țară. De când intră în vigoare avertizarea. HARTA

Specialiștii de la Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) au emis avertizări de vreme rea pentru mai mult de jumătate de ţară. În următoarele două zile vor fi vijelii puternice, grindină şi averse torenţiale.

O avertizare Cod portocaliu, valabilă în intervalul 21 iulie, ora 18:00 – 22 iulie, ora 06:00, vizează zone din Banat, Crişana, Maramureş, cea mai mare parte a Transilvaniei şi Olteniei, precum şi nord-vestul Munteniei, unde vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin intensificări ale vântului (rafale de 70…90 km/h şi izolat de peste 100 km/h), vijelii puternice, grindină de medii şi posibil mari dimensiuni, frecvente descărcări electrice şi averse torenţiale (în intervale scurte de timp, de 1 până la 3 ore, cantităţile de apă vor fi de 30…40 l/mp şi izolat peste 50 l/mp).

Pentru cea mai mare parte a ţării a fost emis Cod galben de instabilitate atmosferică valabil în intervalul 21 iulie, ora 15:00 – 22 iulie, ora 10:00. Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin intensificări ale vântului (rafale de 55…70 km/h), vijelii, grindină, frecvente descărcări electrice şi averse torenţiale (în intervale foarte scurte de timp cantităţile de apă vor fi de 20…25 l/mp şi izolat peste 30…40 l/mp). 

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Simona Halep s-a retras oficial de la Madrid! „Experienţa îmi spune să nu mă grăbesc”

Simona Halep a anunţat că s-a retras de la turneul WTA 1.000 de la Madrid, care va avea loc în perioada 23 aprilie-5 mai. „Din...
Ultima oră
Pe aceeași temă