21.8 C
București
luni, 15 iulie 2024
AcasăSocialEvenimentCoadă de zeci de mii de credincioși la Hramul Sfintei Parascheva

Coadă de zeci de mii de credincioși la Hramul Sfintei Parascheva

Zeci de mii de credincioşi au venit, de la primele ore ale zilei de astăzi, pe Bulevardul Ştefan cel Mare din Iaşi şi pe străzile din împrejurimile Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei pentru a asista la ceremonia Sfintei Liturghii oficiată cu prilejul prăznuirii Hramului Sfintei Cuvioase Parascheva.

Începând cu ora 9:30, pe un podium amplasat la limita Pietonalului Ştefan cel Mare şi Sfânt, în dreptul Altarului Catedralei Mitropolitane, ceremonialul va fi oficiat de un sobor de preoţi, episcopi şi arhiepiscopi conduşi de mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, Teofan. La slujba de la hramul Catedralei Mitropolitane din Iaşi vor mai participa şi ierarhi din România şi din străinătate, transmite Agerpres.

Pe scena special amenajată în curtea mitropolitană pentru oficierea Slujbei Liturgice au fost invitaţi să asiste şi reprezentanţi ai administraţiei ieşene, politicieni, personalităţi ale mediului academic.

Pelerini veniţi din ţară şi străinătate formează un rând lung de câţiva kilometri pentru a se închina la racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva, în ziua prăznuirii hramului acesteia, numărul acestora fiind în creştere de la o oră la alta.

Pentru persoanele care nu vor reuşi să ajungă în preajma zonei în care va fi oficiată Slujba Liturgică, Primăria Iaşi a amplasat ecrane de mari dimensiuni în mai multe locaţii.

Autorităţile estimează că în cursul acestei zile la Mitropolia Moldovei şi Bucovinei vor veni peste 100.000 de credincioşi din Iaşi şi din alte judeţe ale ţării sau chiar din străinătate.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă