24.1 C
București
vineri, 12 aprilie 2024
AcasăSocialJustițieClotilde Armand, protecție în fața Justiției?! ONG: Același procuror soluționează toate plângerile...

Clotilde Armand, protecție în fața Justiției?! ONG: Același procuror soluționează toate plângerile la adresa primarului sectorului 1

Cetățenii nemulțumiți în fața primarului sectorului 1, Clotilde Armand, care pare să beneficieze de o protecție în Justiție, cât timp toate plângerile la adresa edilului sunt soluționate de același procuror, atrag atenția reprezentanți ai societății civile.

“Cam mare coincidența că din 35 de procurori care activează la Parchetul de pe Lângă Judecătoria Sector 1 denunțurile și plângerile penale împotriva Clotildei sunt soluționate de același Procuror Ion Rașcotă.

4 din denunțurile mele, 4 (de care știu eu) de la consilierii PSD și 2 de la Podaru Dan au fost clasate de același procuror, în condițiile în care dosarele se atribuie aleatoriu, cică…

Domnul Rașcotă ar trebui să bage la 6/49 la ce “noroc” are”, a scris pe pagina sa de Facebook președintele Asociației pentru Dreptul la Urbanism (ADU), Alexandru Pânișoară.

Acesta spune că va sesiza inspecția judiciară.

“Voi sesiza inspecția judiciară că e clar că aici e o treabă necurată, cam greu din 10 denunțuri toate 10 să ajungă la același procuror și toate să fie soluționate în același fel…”, mai afirmă Pânișoată.

Postarea lui Alexandru Pânișoară este un semnal de alarmă și prezintă o realitate îngrijorătoare, afirmă Dan Podaru, fost consilier local al sectorului 1.

“Am vazut documentele primite de acesta din partea Parchetului de pe Langa Judecatoria Sectorului 1 si solutionate de procurorul Ion Rascota. Confirm ca acelasi procuror a clasat si plangerea penala realizata de mine impotriva Primarului abuziv Clotilde Armand.

In consecinta, este mai mult decat suspect si nefiresc ca un numar de 5 plangeri penale sa fie clasate de acelasi procuror, atat timp cat Ministerul Public confirma, prin documentul 393/E/VIII-3/2024 din 6 martie 2024, faptul ca Parchetul de pe Langa Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti inregistreaza, la data de 4.03.2024, nu mai putin de 35 de procurori in functie.

Ma voi alatura colegului Alexandru Panisoara si voi sesiza Inspectia Judiciara pentru a verifica toate documentele aferente acestor plangeri penale si modul in care acestea au fost distribuite catre procurorul Ion Rascota.

Din informatii care mi-au parvenit astazi si care trebuie verificate de institutiile de profil ale statului, tot acest procuror este si cel care a clasat dosarul referitor la fraudarea alegerilor pentru functia de primar de la nivelul Sectorului 1.

Fac in mod public un apel la toate institutiile abilitate ale statului de a se sesiza pentru investigarea si verificarea oricaror posibile actiuni ilegale si de coruptie, ce se pot afla in spatele unor astfel de actiuni suspecte.

Este imposibil din punct de vedere statistic ca acelasi procuror sa primeasca 5 plangeri penale distincte, ce o au ca element central si comun pe Primarul Clotilde Armand, atat timp cat la Parchetul de pe Langa Judecatoria Sectorului 1 se afla angajati nu mai putin de 35 de procurori”, a scris Podaru, pe pagina sa de Facebook.

Dan Podaru a demisionat anul acesta din funcția de consilier local al sectorului 1 și din PNL, motivându-și decizia prin nemulțumirea că șeful interimar al filialei liberale nu mai permitea critici la adresa primarului Clotilde Armand.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Stefanos Tsitsipas, calificare facilă în semifinalele Mastersului de la Monte Carlo

Stefanos Tsitsipas l-a învins în două seturi pe rusul Karen Hacianov, scor 6-4, 6-2, și s-a calificat în semifinalele turneului ATP Masters 1.000 de...

Gigi Becali a făcut anunțul! Florinel Coman va părăsi FCSB. “A negociat deja”

Gigi Becali, finanțatorul echipei FCSB, a făcut o declarație surprinzătoare, anunțând că Florinel Coman va părăsi clubul în această vară. Conform afirmațiilor sale, Coman...

Cetățean turc, reținut în cazul cadavrului găsit lângă A1

Un cetăţean turc a fost reţinut pentru 24 de ore în cazul cadavrului unei femei găsit în urmă cu câteva zile la ieşirea de...
Ultima oră
Pe aceeași temă