10.2 C
București
luni, 26 februarie 2024
AcasăInvestigații România LiberăIncognitoCiucă susține că Mircea Abrudean, propus să fie secretar general al Guvernului,...

Ciucă susține că Mircea Abrudean, propus să fie secretar general al Guvernului, are drept de acces la informații clasificate

Președintele Senatului și al PNL, Nicolae Ciucă, susține că Mircea Abrudean are drept de acces la informații clasificate, deci acesta nu ar fi un impediment pentru a prelua funcția de secretar general al Guvernului.

Acum două sau trei luni, Abrudean a primit drept de acces la informații clasificate de cel mai înalt nivel”, a precizat Ciucă, răspunzând la întrebarea unui jurnalist.

Ciucă a făcut această precizare după ce a avut o primă întâlnire cu miniștrii PNL din guvernul condus de premierul Ciolacu. Miniștrii PNL s-au instalat în funcții dar postul de secretar general al guvernului este încă neocupat. Șeful Secretariatului General al Guvernului (SGG) are, și el, rang echivalent celui de ministru. Practic, șeful SGG este “mâna dreaptă” a premierului.

Înțelegerea dintre PNL și PSD stabilește că premierul și secretarul general fac parte din partide diferite. De aceea, întrucât premierul Ciolacu este reprezentantul PSD, secretarul general ar trebui să fie din PNL.

PNL insistă ca în postul de secretar general să fie numit Mircea Abrudean. Formal, numirea secretarului general al guvernului o face premierul. În acest caz concret, premierul Ciolacu refuză să-l numească pe Mircea Abrudean. Surse politice afirmau că premierul Ciolacu are această ezitare întrucât ar fi aflat că lui Abrudean i s-a refuzat certificatul de acces la informații clasificate.

În perioada guvernului Ciucă, șef al SGG a fost Marian Neacșu. În guvernul Ciolacu, Marian Neacșu a primit una dintre funcțiile de vicepremier.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Cartelul mafiot din Buzău – DOSARUL DEZVOLTĂRII

Investigația noastră pătrunde într-un județ al României unde corupția și rețelele mafiote au înflorit mai puternic decât în oricare alt colț al țării....

Economia israeliană s-a depreciat în cele peste patru luni de război cu Hamas

Economia israeliană, în valoare de 500 de miliarde de dolari, a fost afectată în timpul războiului de peste patru luni împotriva grupării militante palestiniene...
Ultima oră
Pe aceeași temă