24.6 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăPoliticăCiolacu vrea să-i aducă acasă pe românii din Qatar

Ciolacu vrea să-i aducă acasă pe românii din Qatar

„ Sunt ferm convins că în Qatar câştigaţi mult mai bine financiar decât aţi fi câştigat în România în acest moment. Eu sper din tot sufletul, nu numai cifrele care ne arată acest trend de creştere în România, care s-a datorat în primul şi în primul rând unei perioade de stabilităţi politice într-o perioadă de criză, de această dată şi de securitate, nu numai energetică sau pandemie, şi sper din tot sufletul ca împreună cu colegii mei până la sfârşitul mandatului să menţinem acest ritm de creştere”, le-a spus românilor Marcel Ciolacu, conform actualitate.org.

El a declarat că şi-ar dori ca românii din Qatar să revină în ţară.

„Este evident că mi-aş dori să reveniţi în România, mai ales după cele povestite de domnul ambasador cât de implicaţi sunteţi şi cât de mult aţi dus la dezvoltarea proiectelor majore din Qatrar. Mi-aş dori foarte mutl să găsim acele proiecte provocatoare pentru modelul dumneavoastră de aşteptare şi în România”, a declarat premierul.

Acesta a amintit că în România sunt derulşate investiţii de aproape 100 de miliarde, dar că „suntem restanţi în continuare în zona de sănătate, în zona de educaţie”.

În ceea ce priveşte problemele românilor din Qatar, premierul a spus că este la curent cu „provocarea cu sistemul de pensii” şi că se caută soluţii „să depăşim acest moment”.

Statul Qatar va avea investiții în România de 15 miliarde de euro, anunță premierul Ciolacu

Vizita premierului Marcel Ciolacu în Qatar, în perioada 16 aprilie-17 aprilie 2024, are ca principal obiectiv “dezvoltarea în România a unor proiecte de investiții în valoare de 15 miliarde de euro”, a anunțat Guvernul României.

De asemenea, prim-ministrul României se va întâlni cu reprezentanți ai comunităților de români din Qatar.

”Statul Qatar este un partener comercial important al României în regiunea Golfului, iar atragerea de investiții în valoare de 15 miliarde de euro va contribui la consolidarea colaborării noastre economice și politice. Avem proiecte clare și mature pentru investitorii din Qatar. Poziția strategică, parcursul ascendent al economiei și oportunitățile oferite de fondurile europene sunt argumente ce susțin atractivitatea investițională a României”, a afirmat premierul Ciolacu.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Premierul Ciolacu este primit în Turcia de președintele Erdoğan, unul dintre cei mai influenți lideri din Europa

Premierul României, Marcel Ciolacu, se întâlnește, în Turcia, cu președintele Recep Tayyip Erdoğan, unul dintre cei mai influenți lideri politici din Europa. Premierul Ciolacu și...

Incendiul izbucnit la o clădire dezafectată de pe Șoseaua Ștefan cel Mare din București a fost lichidat

Incendiul izbucnit luni seară la o clădire dezafectată de pe Şoseaua Ştefan cel Mare din Capitală a fost stins de pompierii sosiţi la faţa...

Sindicatele din Cultură afirmă că nu cer o mărire salarială, ci respectarea unei decizii a ICCJ

Federația Națională a Sindicatelor din Cultură și Mass-Media "CulturMedia" afirmă că membrii acesteia nu cer o mărire salarială, ci respectarea unei decizii a ICCJ. Acest...
Ultima oră
Pe aceeași temă