23.6 C
București
duminică, 14 aprilie 2024
AcasăPoliticăCiolacu vrea ca fiecare ministru să aibă o propunere de reorganizare...

Ciolacu vrea ca fiecare ministru să aibă o propunere de reorganizare a ministerelor

Fiecare ministru va veni în şedinţa de guvern cu o propunere de reorganizare a ministerelor, a anunţat sâmbătă premierul Marcel Ciolacu, preşedinte al PSD, potrivit agerpres.ro.

El a anunţat că, în cadrul unei şedinţe a conducerii partidului, ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a iniţiat deja un astfel de demers.

“Domnul ministrul Florin Barbu ne-a făcut o prezentare cum are dânsul viziunea în ceea ce priveşte reorganizarea Ministerului Agriculturii. Cu alte cuvinte, după ce o să trecem prin asumare cadrul legal general de reorganizare a administraţiilor locale şi centrale, fiecare ministru va veni în şedinţele de guvern cu o propunere de ordonanţă de reorganizare a ministerelor. Numai aşa putem duce o reformă până la capăt şi acest lucru se va întâmpla din luna octombrie. Nu va exista nicio amânare, şi il felicit pe colegul meu Florin Barbu că deja a venit în faţa colegilor, chiar fără să anunţe, să prezinte viziunea pe care o are. Îi invit şi pe ceilalţi colegi să intrăm în această zonă de reformă administrativă”, a declarat Ciolacu la Parlament.

Zi crucială pentru banii românilor! Ce cuprind ordonanțele austerității

Zi crucială pentru banii românilor! Ministrul de Finanțe este așteptat la Guvern de premierul Marcel Ciolacu pentru a pune la punct ultimele detalii pentru cele două ordonanțe ale austerității. Cu o gaură la buget de aproximativ 40 de miliarde de lei și cu deficitul bugetar în creștere, Executivul apelează la măsuri disperate, iar primele care vor fi adoptate îi vizează pe bugetari.

MĂSURI DISPERATE, ROMÂNII VOR SCOATE MAI MULȚI BANI DIN BUZUNAR

-eliminarea pragului de 5% la TVA
-contribuție la sănătate 10% în construcții și agricultură
-impozit pe venit 10% în IT (peste un anumit plafon)
-majorarea accizele la tutun și alcool
-taxă de 15% pentru companiile care duc profitul în străinătate
-1% pentru clădiri rezidențiale (săgeată în sus) 500.000 euro
-impozit 1% din cifra de afaceri (până în 300.000 euro) sau 3% (peste 300.000 pentru microîntreprinderi)

sursa: Realitatea PLUS

GUVERNUL PREGĂTEȘTE ORDONANȚELE AUSTERITĂȚII

-reorganizarea sistemului bugetar
-desființarea a 200.000 posturi neocupate la stat
-reducerea numărului de secretari de stat cu 20%
-reducerea cheltuielilor în ministere (plan până la 1 ianuarie)
-comasarea unor instituții publice

Premierul recunoaște că vor fi două ordonanțe ale austerității. Niciun salariu nu va fi, însă, tăiat, spune Marcel Ciolacu. Primele măsuri vor fi luate săptămâna viitoare și vor viza reorganizarea sistemului bugetar. Iar a doua ordonanță vine cu eliminarea scutirilor de taxe în construcții, IT și agricultură! Potrivit unor surse, Guvernul analizează și alte măsuri, printre care majorarea sau introducerea de noi taxe pentru companii. Marcel Ciolacu anunță o nouă întâlnire pe acest subiect cu ministrul Finanțelor, chiar la începutul săptămânii viitoare.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

LIVE/ Iranul a lansat atacul asupra Israelului

Iranul a lansat un atac fără precedent asupra Israelului. Peste 200 de drone și rachete au fost trimise, majoritatea fiind interceptate de sistemul de...

Sondajele online au devenit un instrument prin care politicienii influențează opinia publică, avertizează rectorul SNSPA

Sondajele online au devenit un instrument prin care comunicatorii și politicienii vor să influențeze opinia publică, avertizează profesorul universitar Remus Pricopie, rectorul Școlii Naționale...

LIVE/ Iranul a lansat atacul asupra Israelului

Iranul a lansat un atac fără precedent asupra Israelului. Peste 200 de drone și rachete au fost trimise, majoritatea fiind interceptate de sistemul de...
Ultima oră
Pe aceeași temă