12.2 C
București
vineri, 23 februarie 2024
AcasăPoliticăCiolacu urmează "rețeta lui Iohannis". Premierul va efectua o vizită în SUA

Ciolacu urmează “rețeta lui Iohannis”. Premierul va efectua o vizită în SUA

Premierul Marcel Ciolacu urmează să efectueze o vizită oficială în Statele Unite ale Americii în perioada 2 – 7 decembrie. În cadrul acestei vizite, se vor desfășura întâlniri importante, printre care cu secretarul de stat Antony Blinken și cu secretarul Apărării, Lloyd Austin, potrivit G4Media.

Vizita premierului Marcel Ciolacu în Statele Unite ale Americii va include diverse activități și întâlniri importante. Duminică, 3 decembrie, este programată o vizită la Muzeul Memorial al Holocaustului din Washington, urmată de o recepție cu membri ai comunității românești din zona Washington-Virginia-Maryland.

Luni, premierul Ciolacu va participa la o ceremonie de depunere a unei coroane la Cimitirul Eroilor Arlington din Washington, urmată de o întâlnire cu Lloyd Austin, secretarul Apărării. În aceeași zi, sunt prevăzute întâlniri cu secretarul de stat Antony Blinken și cu secretarul pentru Energie Jennifer Granholm.

Marți, programul premierului include o întâlnire cu reprezentanții companiei Lockheed Martin, urmată de o întrevedere cu conducerea Comitetului pentru Forțe Armate din Camera Reprezentanților, copreședinții Mike Rogers și Adam Smith. Aceste întâlniri vor oferi oportunități de discuții pe teme de securitate, energie și colaborare economică.

Programul vizitei premierului Marcel Ciolacu în Statele Unite ale Americii cuprinde o serie de întâlniri și discuții la nivel înalt. Marți, sunt planificate discuții cu co-președinții Comitetului pentru relații externe din Senatul SUA, senatorii Ben Cardin și James Risch. Totodată, vor avea loc întâlniri cu reprezentanții companiei Google și cu conducerea United States Energy Association (USEA).

Miercuri, la New York, premierul se va întâlni cu Ronald S. Lauder, președintele Consiliului Evreiesc Mondial, și cu Antonio Guterres, secretarul general al Națiunilor Unite. De asemenea, este programată o întâlnire cu Dennis Frances, președintele Adunării Generale a ONU.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

doi melteni la Washington scenariu de film de acțiune

A poposit pe biroul nostru un scenariu de film de acțiune. Ne-a fost trimis spre evaluare. Suntem tentați să-i acordăm o notă bună....

S-au stabilit meciurile din optimile de finală ale Europa League

Vineri, la sediul UEFA de la Nyon, a avut loc tragerea la sorți a optimilor de finală ale Europa League. Astfel, Liverpool, triplă câştigătoare...

La doi ani de la începerea războiului, sistemul public medical din România încă nu este pregătit pentru refugiați

La doi ani de la începerea războiului din Ucraina, sistemul public medical din România încă nu este pregătit pentru integrarea refugiaților, iar persoanele vulnerabile...
Ultima oră
Pe aceeași temă