10.4 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăPoliticăCiolacu: Una dintre soluţii este o alianţă electorală sau politică între PSD...

Ciolacu: Una dintre soluţii este o alianţă electorală sau politică între PSD şi PNL

Coaliţia de guvernare va lua miercuri deciziile cu privire la organizarea alegerilor, a afirmat premierul Marcel Ciolacu, care a menţionat că una dintre soluţii este şi ca PSD şi PNL să facă o alianţă electorală sau o alianţă politică.

În ceea ce privește negocierile cu PNL, el a menționat o posibilă alianță politică sau electorală, care să aducă stabilitate României împotriva extremismului.

„Cred că suntem nişte oameni serioşi, dacă venim în faţa românilor cu un proiect pentru anumite alegeri, venim cu un proiect de ţară pentru toate alegerile, dacă decidem acest lucru”, a declarat marți președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, în Parlament.

„Sunt ferm convins că mâine, atât eu, cât şi preşedintele (PNL) Nicolae Ciucă, vă vom răspunde la aceste întrebări. Este incorect ca în timpul unor negocieri şi unor discuţii eu să vă spun cum se va face”, a răspuns el, întrebat de jurnaliști cu privire la comasarea alegerilor, un subiect negociat în ultima perioadă cu colegii de guvernare de la PNL (Partidul Național Liberal).

„Eu vreau să iau, împreună cu preşedintele Nicolae Ciucă, cea mai bună decizie în ceea ce priveşte românii, viitorul României şi stabilitatea României”, a mai spus Marcel Ciolacu, potrivit News.ro.

El a lăsat de înțeles că, în ciuda unui posibil anunț peste 24 de ore, în continuare sunt neînțelegeri cu privire la o propunere finală a unei eventuale condidaturi comune sau o posibilă comasare a alegerilor, deoarece în acest an ar urma să fie organizate patru tipuri de alegeri în tot atâtea zile diferite.

„Sunt două programe de armonizat, pentru că categoric că vom veni cu un program. Este o cale foarte clară împotriva extremismului din România, care există în acest moment şi trebuie să recunoaştem acest lucru. Vom vedea şi percepţia românilor”, a reiterat Ciolacu declarația sa anterioară cu privire la nevoia de a asigura stabilitatea.

Întrebat cu privire la nemulțumirile unor social-democrați despre posibilitatea unor liste comune cu PNL, fie la locale, fie la europarlamentare, Marcel Ciolacu a răspuns: „Când ajungi în anumite funcții de stat trebuie să decizi ce e mai bine pentru România și apoi să armonizezi lucrurile astfel încât colegii să fie lămuriți că așa e cel mai bine pentru România, dincolo de a fi pesediști sau peneliști”.

De asemenea, întrebat dacă cele două partide se îndreaptă spre o alianţă electorală, preşedintele PSD a spus: „Nu, asta înseamnă că este una dintre soluţii o alianţă electorală sau o alianţă politică, care va da stabilitatea României. Ce spun cu certitudine, şi vă spun ca prim-ministru, eu doresc mâne să anunţ tot calendarul de alegeri”.

În ceea ce privește o eventuală comasare a alegerilor parlamentare cu alegerile prezidenţiale, programate în toamnă, el a spus că „şansele sunt foarte mici”.

„Eu îmi doresc ca cele două partide să vină cu două programe, le avem deja, în ceea ce priveşte o stabilitate a României”, a mai spus Ciolacu, întrebat şi despre scenariul unui candidat comun al coaliţiei la prezidențiale.

Simion anunţă că AUR îşi schimbă strategia

Liderul AUR, George Simion, anunţă că formaţiunea îşi schimbă strategia: „Acceptăm candidaţi comuni din partea tuturor formaţiunilor, care să se lupte cu reprezentanţii PSD-PNL, indiferent cum s-ar chema. Lăsăm interesele partidului meu mai prejos, pentru a ne lupta cu ei”.

”Vreau să vă anunţ că, având în vedere graba guvernării de a face alegeri comasate, ne schimbăm şi noi strategia. Dacă vor fi şi alegeri locale pe 9 iunie, în total dispreţ faţă de Constituţie (…) acceptăm candidaţi comuni din partea tuturor formaţiunilor, care să se lupte cu reprezentanţii PSD, PNL, indiferent cum s-ar chema. La Iaşi, la Suceava, la CJ… La Cluj şi-a anunţat intenţia dl Sabin Sărmaş. Ne punem în spatele lui cu o listă de oameni vocali care au făcut opoziţie în aceşti 20 de ani de când e Boc şef la Cluj”, spune George Simion.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Cele mai citite

Simona Halep s-a retras oficial de la Madrid! „Experienţa îmi spune să nu mă grăbesc”

Simona Halep a anunţat că s-a retras de la turneul WTA 1.000 de la Madrid, care va avea loc în perioada 23 aprilie-5 mai. „Din...
Ultima oră
Pe aceeași temă