Salut efortul susținut, vigilența și cooperarea instituțiilor statului prin care a fost împiedicată tranzitarea prin Portul Constanța a unei cantități-record de cocaină, ascunsă într-un transport de fructe congelate, transmite premierul Marcel Ciolacu.
„Succesul demersurilor noastre pentru combaterea consumului de droguri depinde decisiv de eficiența măsurilor de prevenție. Salut efortul susținut, vigilența și cooperarea instituțiilor statului prin care a fost împiedicată tranzitarea prin Portul Constanța a unui cantități-record de cocaină, ascunsă într-un transport de fructe congelate. Felicitări și întreaga mea apreciere tuturor celor care au contribuit la reușita acestei operațiuni antidrog. Este un exemplu de profesionalism care îmi doresc să fie continuat”, scrie pe Facebook Marcel Ciolacu.
El afirmă că „reprezintă un semnal important pentru a descuraja traficul de droguri în România și tranzitarea țării de astfel de produse”.
„Veți avea permanent un sprijin din partea Guvernului în promovarea acțiunilor și politicilor antidrog și de prevenție, inclusiv în instituțiile de învățământ, în aceeași măsură în care dorim să ne concentrăm pe intervenția în materie de sănătate și recuperare pentru cei care, din nefericire, ajung să treacă prin experiența traumatizantă și extrem de nocivă a consumului de droguri. Vă urez succes în toate acțiunile desfășurate! Având grijă de prezentul copiilor și tinerilor noștri, avem grijă de viitorul națiunii”, încheie Ciolacu.
O captură record de cocaină a fost realizată în portul Constanța. Drogurile erau ascunse în fructe congelate și urmau să fie transportate pe cale rutieră în Olanda. Containerul a sosit în România în luna septembrie venind din Ecuador.
Captură istorică de droguri în portul Constanța. Cocaină în butoaie cu 16 tone de pulpă de fructe congelate
Stupefiantele veneau din America Latină și urmau să ajungă în Olanda
Scenariul operațiunii este unul inedit și scoate în relief complexitatea organizării grupărilor de criminalitate organizată și modalitățile inovative identificate, pentru a-și atinge scopul, se arată într-un comunicat al DIICOT.
„La data de 18 septembrie 2024, după realizarea formalităților vamale, containerul a fost transportat în municipiul Aiud, iar 71 de butoaie conținând pulpă de fructe congelate au fost transbordate într-un autocamion frigorific. Transbordarea s-a efectuat din containerul maritim suspect care conținea 75 de butoaie din metal, iar cantitatea netă a unui butoi era de aproximativ 200 kg. Transportul conținea pulpă de fructe ce trebuia folosită în industria alimentară”, au anunțat reprezentanții IGPR.
Urmărește România Liberă pe Twitter, Facebook și Google News!