6.8 C
București
vineri, 1 martie 2024
AcasăPoliticăCiolacu i-a cerut lui Zelenski ca ucrainenii să recunoască inexistența așa-numitei „limbi...

Ciolacu i-a cerut lui Zelenski ca ucrainenii să recunoască inexistența așa-numitei „limbi moldovenești”

Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut marți președintelui Ucrainei Volodimir Zelenski, aflat în vizită la București, ca autoritățile ucrainene să recunoască inexistența așa-numitei „limbi moldovenești”, transmite jurnalul.ro.

„Am avut astăzi cu președintele Zelenski o discuție constructivă despre preocupările României în privința protecției drepturilor persoanelor aparținând minorității române din Ucraina. În context, am reiterat solicitarea noastră legitimă ca în cel mai scurt timp autoritățile ucrainene să recunoască inexistența așa-numitei ”, a scris marți pe Facebook Marcel Ciolacu.

Premierul arată că România a acordat un sprijin multidimensional consistent Ucrainei în toată această perioadă de la declanșarea invaziei ilegale a Rusiei și este pregătită să participe activ la viitorul proces de reconstrucție a Ucrainei, „care va genera proiecte concrete și bunăstare pentru cetățenii ambelor state”.

„România susține ferm aderarea Ucrainei și a Republicii Moldova la Uniunea Europeană și cred că este important ca o decizie privind deschiderea negocierilor de aderare pentru ambele state să fie adoptată până la finalul anului”, mai spune șeful Guvernului.

Acesta l-a primit marți la Palatul Victoria pe Volodimir Zelenski.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Teodosie, cu barbă, dar totuși ciuntit ca mitropolit

Ilustrație: Marian Avramescu Înalt prea ridicatul cu macaraua arhiepiscop al Tomisului, Teodosie, a ieșit de la ședința Sfântului Sinod al bărboșilor, încă prezentând păr...
Ultima oră
Pe aceeași temă