2.3 C
București
joi, 2 februarie 2023
AcasăPoliticăCriza politicăCiolacu e optimist că alianța PSD, PNL, UDMR va dura până în...

Ciolacu e optimist că alianța PSD, PNL, UDMR va dura până în 2024

Marcel Ciolacu, preşedintele Partidului Social Democrat, susţine că va dura cel puţin 3 ani noua coaliţie de guvernare formată dintre PSD, PNL şi UDMR, până în 2024.

El a fost întrebat luni, la finalul şedinţei Consiliului Politic Naţional al PSD, dacă, peste un an şi jumătate când ar urma rotaţia la şefia Guvernului, social-democraţii vor mai avea şansa să dea premierul şi dacă el crede că actuala coaliţie PSD – PNL – UDMR va mai exista atunci.

„Eu sunt un om de bună credinţă. Cred, în primul rând, că Partidul Social Democrat trebuia să intre la guvernare şi să îşi asume această intrare la guvernare, să stabilizăm România. Întotdeauna plec cu bună credinţă în orice construcţie politică şi alături de colegii mei şi alături de adversarii politici şi cred că această coaliţie naţională va ţine cel puţin până în anul 2024”, a declarat Ciolacu.

Ciolacu spune că alianța PSD, PNL și UDMR va asigura rotația în 25 mai și va ajunge în 2024

Întrebat dacă în cadrul protocolului politic există un mecanism clar stabilit pentru rotaţia la guvernare, el a spus: „Categoric, este şi o dată menţionată foarte clar, 25 mai, când se face această rotaţie, care se face prin Parlament”.

Rugat să ofere detalii despre mecanismul de rotaţie la guvernare, Ciolacu a explicat: „Presupun că se întâmplă cu demisia prim-ministrului, automat pică întregul Cabinet şi se vine cu alt Cabinet în Parlament şi cu program de guvernare. Sperăm ca programul de guvernare după un an şi jumătate să fie la jumătate”.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

O companie din România introduce programul de lucru de 4 zile pe săptămână

Potrivit profit.ro, o companie din România a introdus sistemul de lucru de 4 zile pe săptămână. Programul pilot a fost derulat pe parcursul a...

Românii stabiliți în Danemarca și Germania au făcut cu 34% mai multe transferuri de bani în 2022

Românii stabiliți în Danemarca și Germania au făcut cu 34% mai multe transferuri de bani în 2022, în comparație cu 2021, potrivit datelor companiei...

Iohannis apare drept candidat la postul de secretar general NATO

Președintele României, Klaus Iohannis, apare drept candidat la postul de secretar general NATO, într-o analiză realizată de publicația Politico. Articolul a fost publicat la data...
Ultima oră
Pe aceeași temă