7.8 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalCilindrul misterios de pe plaja Australiei de Vest este probabil un gunoi...

Cilindrul misterios de pe plaja Australiei de Vest este probabil un gunoi spațial, spun autoritățile

Un obiect misterios care a fost descoperit la mal pe coasta de vest a Australiei a stârnit o rafală de entuziasm local și speculații cu privire la originea sa. Cel mai probabil este un gunoi spațial, spun autoritățile, potrivit CNN.

De când a apărut pe o plajă din Green Head, un oraș de coastă la 250 de kilometri nord de Perth, cilindrul de culoarea cupru a atras locuitorii locali curioși dornici să arunce o privire asupra obiectului neidentificat.

De asemenea, speculațiile au izbucnit online, iar oamenii au postat o serie de teorii despre de unde ar fi putut proveni.

Oficialii au declarat marți că articolul este considerat a fi „un deșeu spațial”, reluând comentarii similare din partea agenției spațiale a țării, care lucra la aceeași ipoteză.

Poliția a fost inițial precaută, spunându-le localnicilor să stea departe.

Dar, într-o nouă actualizare de marți, poliția a declarat că o analiză efectuată de Departamentul de Pompieri și Serviciul de Urgență și Centrul de Chimie din Australia de Vest a constatat că obiectul este sigur, și nu prezintă niciun risc pentru comunitate.

Poliția a adăugat că discută modalități cu agențiile relevante de a îndepărta și depozita obiectul în siguranță, în timp ce lucrează la finalizarea constatărilor.

„Obiectul ar putea proveni de la un vehicul de lansare spațială străină și luăm legătura cu omologii globali care ar putea să ofere mai multe informații”, a scris Agenția Spațială Australiană pe Twitter.

YouTube video

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Gabriela Ruse, în „sferturile” turneului WTA de la Rouen

Gabriela Ruse s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 250 de la Rouen, după ce a învins-o în trei seturi pe Clara...

GALERIE FOTO. Mikayla s-a autoproclamat „comoara națională a Canadei”

Cea mai sexy jucătoare de hochei pe gheață din lume, Mikayla Demaiter, și-a captivat cei 3,2 milioane de urmăritori de pe Instagram cu cea...

Demitere suspectă a vicepreședintelui grupului GRAMPET. Investitori ruși ar încerca să cumpere fabrici din România

Președintele grupului GRAMPET, Gruia Stoica, un foarte important transportator feroviar privat de marfă din România, a transmis că l-a demis pe vicepreședintele grupului, Călin...
Ultima oră
Pe aceeași temă