23.5 C
București
marți, 17 septembrie 2024
AcasăSocialMeteoCiclonul care se îndreaptă și către România. Austria mobilizează 1000 de soldaţi...

Ciclonul care se îndreaptă și către România. Austria mobilizează 1000 de soldaţi în cazul în care Dunărea va inunda Viena

Ciclonul Boris a creat deja haos în centrul Europei, iar autoritățile de mediu din România sunt în alertă maximă.

Fenomenul meteorologic a adus ninsori abundente în stațiunile montane din Austria și Italia și se așteaptă ca efectele să se resimtă și în alte țări europene în zilele următoare.

Ciclonul Boris pune stăpânire pe Europa

În România, meteorologii au emis coduri portocalii de ploi și inundații, anticipând vreme extremă în următoarele două zile. Se estimează că vor fi precipitații intense, cu riscuri de inundații și temperaturi scăzute.

În Italia, turiștii au fost surprinși de un strat de zăpadă de aproximativ 30 de centimetri, în timp ce în Austria zăpada a fost chiar mai mare. În Cehia și Polonia, ciclonul aduce ploi torențiale, cu acumulări de apă care ar putea atinge până la 400 de litri pe metru pătrat. Autoritățile tem că inundațiile ar putea fi comparabile cu cele devastatoare din 1997.

Se recomandă populației să urmeze instrucțiunile autorităților locale și să se pregătească pentru condiții meteorologice extreme, care ar putea afecta grav infrastructura și comunitățile din zonele vizate.

De asemenea, oficialii din Austria au mobilizat 1000 de soldați în caz că Dunărea va inunda Viena.

Ciclonul se îndreaptă către nord, nord-est, va staţiona o vreme în Estul Europei apoi se întoarce către vest. Această situaţie aduce de regulă ploi torențiale, de proporții catastrofice, a declarat Tomáš Hrdinka, hidrolog al institutului de cercetare T.G.M.

Ciclonul Boris, un sistem de presiune joasă de intensitate mare, a fost unul dintre cele mai notabile fenomene meteorologice care a afectat regiuni din apropierea Oceanului Indian. Formându-se în prima parte a sezonului ciclonic, Boris a demonstrat puterea și impactul devastator al ciclonilor tropicali asupra comunităților vulnerabile.

Ciclonul Boris s-a format în regiunea tropicală a Oceanului Indian, inițial ca o zonă de presiune joasă. Condițiile favorabile, cum ar fi temperaturile ridicate ale apei oceanului și vânturile favorabile, au contribuit la intensificarea acestuia, transformându-l într-un ciclon puternic.

Traiectoria sa a inclus trecerea prin mai multe insule și regiuni costiere, provocând îngrijorare și pregătiri pentru intervenții de urgență în zonele afectate.

În fața unui ciclon de asemenea magnitudine, autoritățile locale și internaționale au mobilizat resurse pentru a face față situației de urgență. Campaniile de informare și avertizare timpurie au fost esențiale pentru pregătirea populației și pentru reducerea riscurilor.

După trecerea ciclonului, au fost implementate operațiuni de salvare și recuperare pentru a ajuta comunitățile afectate să se refacă. În plus, organizațiile umanitare și agențiile internaționale au oferit asistență și resurse pentru a sprijini eforturile de reconstrucție.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Cadouri personalizate pentru cei dragi: idei unice pentru fiecare ocazie

Pregătirea unui cadou pentru o persoană dragă poate fi o sarcină plină de emoție, dar și de provocări, mai ales în momentele în care...

Sea Diddy Combs a fost arestat, acuzațiile urmează a fi transmise publicului în cursul zilei de azi

Acuzațiile împotriva lui Sean 'Diddy' Combs urmează să fie dezvăluite după arestarea de azi. Detaliile acuzațiilor împotriva super-starului rapper Sean „Diddy” Combs urmează să fie...

Cele mai noi tehnologii folosite în securitatea clădirilor de birouri

Pentru a oferi o experiență cât mai plăcută, noi și partenerii noștri folosim tehnologii precum cookie-urile pentru a stoca și / sau a...
Ultima oră
Pe aceeași temă