6.1 C
București
joi, 29 februarie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaCetățeni ruși protestează contra lui Putin și cer azil politic în Bulgaria

Cetățeni ruși protestează contra lui Putin și cer azil politic în Bulgaria

Mai mulți cetățeni ruși aflați în Bulgaria protestează contra lui Putin, considerându-l vinovat de criza economică și de izolarea internațională în care se află Rusia.

Protestatarii ruși, aflați în orașul Burgas, au cerut și azil politic în Bulgaria. Printre protestatari s-au aflat regizoarea Oksana Gruskova, care este și profesor de actorie, precum și actrița Elena Sanina.

“Sunt profesor de actorie și nu vreau să fiu un instrument al propagandei lui Putin. În Rusia nu ne putem exercita liber profesiile”, a declarat Oksana Gruskova.

O instanță din Burgas a respins însă cererile de azil politic formulate de ruși, pe motiv că nu există probe că solicitanții ar fi persecutați de statul rus pe motive politice. Autorii cererilor de azil au anunțat că vor contesta decizia instanței din Burgas la Curtea Supremă a Bulgariei.

Protestul rușilor din orașul Burgas a fost susținut și de femei ucrainence refugiate în Bulgaria.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Guvernul român umflă acțiunile Gabriel Resourses

Acțiunile companiei canadiane Gabriel Resourses (care deține 80 % din Roșia Montană Gold Corporation S:A.), aflată în litigiu cu statul român la Curtea de...

Țările UE au blocat o lege privind lanțurile de aprovizionare

Țările Uniunii Europene, UE, au blocat miercuri o propunere de lege. Aceasta obligă marile companii din blocul comunitar să verifice dacă lanțurile lor de...

Israelul a lovit ţinte din apropierea Damascului

Israelul a efectuat miercuri lovituri asupra unor ţinte din apropierea Damascului, a afirmat Ministerul sirian al Apărării, cel mai recent atac împotriva capitalei Siriei...
Ultima oră
Pe aceeași temă