31.1 C
București
joi, 20 iunie 2024
AcasăInternaționalCel puțin 7 morți în Brownsville, Texas, după ce un bărbat a...

Cel puțin 7 morți în Brownsville, Texas, după ce un bărbat a intrat cu maşina într-un grup de oameni

Şapte persoane au decedat şi mai multe altele au fost rănite duminică dimineaţa în Texas, după ce un vehicul le-a lovit în plin în faţa unui centru de primire a migranţilor.

Maşina „a strivit mai multe persoane care aşteptau într-o staţie de autobuz”, a declarat Martin Sandoval, purtător de cuvânt al poliţiei din Brownsville, unui post de televiziune local.

Şapte persoane au fost ucise, şoferul vehiculului a fost arestat şi este pe cale de a primi îngrijiri, a adăugat el.

Acesta va fi urmărit penal pentru şofat periculos, dar ar putea fi vizat şi de alte capete de acuzare în cursul zilei, potrivit lui Sandoval.

Ancheta urmează să stabilească dacă a fost un accident sau un act deliberat, a precizat responsabilul citat.

Potrivit martorilor, se pare „că şoferul a pierdut controlul maşinii. Acum, dacă este un accident sau a fost intenţonat, urmează ca ancheta să stabilească”.

 

Incidentul intervine într-un moment în care autorităţile se pregătesc să ridice joia viitoare o măsură sanitară care să permită expulzarea fără întârziere a migranţilor, „Titlul 42”. Expirarea sa provoacă temerea autorităţilor de o creştere a intrărilor ilegale în SUA.

Titlul 42 este o restricţie împotriva migranţilor introdusă de fostul presedinte Donald Trump, care permite expulzarea acestora fără nicio procedura. Aceasta a fost reactivată în timpul pandemiei.

Centrul pentru persoane fără adăpost în faţa căruia s-a produs incidentul găzduieşte în prezent migranţi din cauza „afluxului actual” ridicat, potrivit lui Sandoval.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Ședința Guvernului de astăzi va fi reprogramată

Şedinţa de Guvern care urma să aibă loc astăzi va fi reprogramată, a anunţat Executivul.Potrivit unui anunţ al Guvernului de ieri, reuniunea guvernamentală urma...

Purtător de cuvânt armata israeliană: E “praf în ochi” ideea că am putea “face să dispară” Hamas

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene a apreciat miercuri drept "praf în ochi" ideea că am putea "face să dispară" Hamas, împotriva căruia Israelul...

Ședința Guvernului de astăzi va fi reprogramată

Şedinţa de Guvern care urma să aibă loc astăzi va fi reprogramată, a anunţat Executivul.Potrivit unui anunţ al Guvernului de ieri, reuniunea guvernamentală urma...
Ultima oră
Pe aceeași temă