10.5 C
București
vineri, 1 martie 2024
AcasăInternaționalCea mai scumpă plăcuță de înmatriculare din lume. S-a vândut la licitație...

Cea mai scumpă plăcuță de înmatriculare din lume. S-a vândut la licitație pentru suma de 15 milioane de dolari

O plăcuță de înmatriculare tocmai a fost vândută la licitație pentru aproape 15 milioane de dolari! Astfel, a devenit cea mai scumpă plăcuță din lume.

O plăcuță cu numărul 7 s-a vândut în Dubai pentru 55 de milioane de dirhami, a anunțat săptămâna trecută Emirates Auctions, conform cbsnews.

Casa de licitații este specializată în mașini și plăcuțe de înmatriculare, iar cumpărătorii pot licita pentru plăcuțe de înmatriculare distincte în Emiratele Arabe Unite.

Compania a deținut anterior recordul pentru cea mai scumpă plăcuță vândută, licitându-se în 2008 plăcuța de înmatriculare cu numărul 1 pentru 52 de milioane de dirhami, adică aproximativ 14,2 milioane de dolari americani, potrivit Cartea Recordurilor.

Plăcuța de înmatriculare 7, care este de asemenea însoțită de litera P pentru a respecta formatul plăcuțelor de înmatriculare din Dubai, a depășit acum acel record cu aproximativ 800.000 de dolari americani.

Licitația plăcuțelor de înmatriculare este în beneficiul organizației caritabile 1 Billion Meals Endowment, fondată de șeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum, conducătorul Dubaiului, pentru a livra mâncare comunităților din întreaga lume care se confruntă cu insecuritatea alimentară.

Și alte țări scot la licitație plăcuțe de înmatriculare speciale. La începutul acestui an, Hong Kong a organizat o licitație de Anul Nou Lunar pentru mai multe plăcuțe de înmatriculare speciale. Cea care a dus cei mai mulți bani: Litera R, care a fost vândută pentru 25,5 milioane de dolari Hong Kong (aproximativ 3,25 milioane de dolari americani).

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Filmul unei generații

De azi, va circula pe marile ecrane filmul dedicat generației de fotbal care ne-a scos pe stradă în vremurile cenușii ale patriei, generația...

Un cunoscut club de fotbal din Italia își tranformă stadionul în parc solar

Udinese, cel mai „verde” club de fotbal din Italia şi al patrulea la nivel mondial, își continuă cursa spre atingerea obiectivului de zero emisii...

Florian Robe, „călăul bebelușilor” de la Maternitatea Polizu, trimis în judecată. Este acuzat că lăsa copiii prematuri să moară. Detalii șocante

Florian Robe, medicul ginecolog de la Maternitatea Polizu acuzat că a aruncat într-un sac un copil născut prematur, deşi acesta trăia, a fost trimis în...
Ultima oră
Pe aceeași temă