6 C
București
joi, 21 noiembrie 2024
AcasăEconomieEconomie internăCe trebuie să faci dacă firma a fost declarată inactivă fiscal

Ce trebuie să faci dacă firma a fost declarată inactivă fiscal

Sancțiunile pentru e-Transport se amână pentru începutul lui 2025, a hotărât Executivul la finalul lunii trecute, la propunerea Ministerului Finanțelor.

Este vorba despre același ordin ce a vizat și modificări ale sistemelor e-TVA și e-Factura.

Conform variantei inițiale, de la 1 iulie, persoanele juridice care nu respectau normele de aplicare a sistemului e-Factura erau sancționate de ANAF cu amendă de la 20.000 de lei la 100.000 de lei, precum și cu confiscarea contravalorii bunurilor nedeclarate, scrie Termene.

Neregulile pentru care se aplicau amenzi:

  • Nerespectarea prevederilor referitoare la obligația utilizatorilor de a declara în sistemul RO e-Transport datele referitoare la transporturile de bunuri ce intră sub incidența acestuia, astfel încât să poată fi identificate prin codul UIT;
  • Utilizarea de către operatorul de transport rutier a codului UIT peste termenul de valabilitate al acestuia;
  • Descărcarea pe teritoriul României a bunurilor care fac obiectul tranzacțiilor intracomunitare aflate în tranzit, cu excepția celor care fac obiectul depozitării sau formării unui nou transport din una sau mai multe partide de bunuri;
  • Declararea în sistemul RO e-Transport a unor cantități diferite de cele care fac obiectul transportului de bunuri.

Cifre

74% dintre consumatorii din România percep inflația ca principala amenințare în următoarele 12 luni, reiese din sondajul PwC Voice of Consumer 2024 pentru România.

Trei sferturi dintre români estimează că în următoarele șase luni vor cheltui mai mult pentru alimente, îmbrăcăminte, produse de bricolaj (DIY) și călătorii.

Lunar, 36% dintre consumatorii români cumpără din magazinele fizice, dar procente apropiate, însemnând de 29% și, respectiv, 31%, fac cumpărături online pe PC sau smartphone.

86% din media UE înregistra România din punctul de vedere al consumului individual real în 2023, arată datele Eurostat. În ceea ce privește PIB per capita, țara noastră se situa la 80% din media UE.

62%a fost creșterea numărului de înmatriculări de autoturisme noi în România în iunie 2024 față de aceeași lună a anului trecut, atingând un volum de 21.358 unități, arată un comunicat ACAROM care citează datele DRPCIV.

7% va fi deficitul bugetar minim al României în acest an, arată un document publicat de Unicredit Bank. Deficitul bugetar la 5 luni a ajuns la 3,4% din produsul intern brut, faţă de 3,2% în primele 4 luni. Guvernul PSD-PNL ar fi trebuit să reducă deficitul la 5% din PIB în acest an, comparativ cu 6,6% în anul precedent.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Două persoane au fost arestate preventiv la Iași. Introduceau droguri în țară

Două persoane au fost arestate preventiv în urma unor operaţiuni desfăşurate de procurorii DIICOT, în care sunt cercetate pentru trafic de droguri şi introducerea...

Rusia ar planifica divizarea Ucrainei în trei regiuni

Surse din serviciile de informații ucrainene susțin că Rusia ar avea un plan pentru divizarea Ucrainei în trei regiuni distincte, însă informația nu a...

Cât vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegerile prezidențiale și parlamentare

Autoritățile accelerează pregătirile pentru alegerile prezidențiale și parlamentare, stabilind indemnizațiile pentru membrii secțiilor de votare. Membrii secțiilor de votare vor câștiga între 240 și...
Ultima oră
Pe aceeași temă