6.8 C
București
luni, 26 februarie 2024
AcasăPoliticăCe a promis Ciolacu la festivitatea organizată de ziua SUA

Ce a promis Ciolacu la festivitatea organizată de ziua SUA

Premierul Marcel Ciolacu a subliniat importanţa parteneriatului strategic cu SUA, menţionând că Guvernul doreşte să îl aprofundeze, intensificând cooperarea pe toate palierele, de la zona de apărare şi securitate până la componenta economică sau culturală.

El a mai spus că România este decisă să demonstreze capacitatea de a se poziţiona ca membru predictibil şi de încredere la nivelul comunităţii internaţionale, contribuind la întărirea securităţii regionale şi stabilitatea economică globală.

„Aşa cum Statele Unite este deseori descrisă ca fiind ţara tuturor posibilităţilor, la fel şi eu mă voi lupta pentru a oferi românilor toate oportunităţile pe care apartenenţa la comunitatea euro-atlantică o oferă pentru securitatea şi dezvoltarea României. Doresc să salut, pe această cale, rolul important al Statelor Unite în eforturile de întărire a Flancului Estic. Creşterea prezenţei militare americane pe teritoriul României reprezintă o garanţie a angajamentului Statelor Unite de a proteja fiecare centimetru de teritoriu aliat. Suntem recunoscători partenerului nostru strategic pentru eforturile făcute şi vă asigurăm că vom lua la nivelul guvernului toate măsurile necesare pentru facilitarea acestei prezenţe atât de necesară ţării noastre. Dincolo de asta, vom pune în continuare accent pe proiectele bilaterale fanion, precum cele din domeniul energiei, care pot asigura României un rol cheie în securitatea energetică a regiunii”, a ai spus Ciolacu.

EL s-a referit, în context, la construirea unităţilor 3 şi 4 de la Cernavodă, de proiectul primei centrale SMR din regiune, pe baza unei tehnologii americane, dar şi despre cooperarea în domeniul energiei regenerabile.

Ciolacu a lăudat şi colaborarea în domeniul educaţiei, cercetării şi culturii.

„România să intre în programul Visa Waiver se vor concretiza, această dimensiune fundamentală va cunoaşte o dezvoltare exponenţială. Doamnă Ambasador, vă spun, cât se poate de sincer şi direct, că energia dumneavoastră, imprimată din primele zile ale mandatului din România, reprezintă o sursa de inspiraţie pentru mine. Şi pentru asta, în numele Guvernului, vă mulţumesc şi vă asigur că întotdeauna vom încerca să răspundem cu aceeaşi energie, pentru a impune un nou ritm parteneriatului nostru strategic”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la Realitatea TV, Aleph TV și B1 TV. În presa online am lucrat la Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic. Sunt doctorandă în Științele Comunicării la SNSPA, iar tema mea de cercetare este despre criza alimentară.
Cele mai citite

Jumătate dintre mamela sub 14 ani dib UE se află în România

În România, în 2022, erau înregistrate peste 7.000 de mame minore, relevă documente al Ministerului Familiei, potrivit cărora numărul acestora a fost cu...

Jumătate dintre mamela sub 14 ani dib UE se află în România

În România, în 2022, erau înregistrate peste 7.000 de mame minore, relevă documente al Ministerului Familiei, potrivit cărora numărul acestora a fost cu...

Peste 13.500 de bugetari angajați în numai un an

În luna decembrie a anului trecut, numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era de 1.292.559. Făcând o scurtă analiză,...
Ultima oră
Pe aceeași temă